У СЕПТЕМБРУ У БЕЛОЈ ЦРКВИ – Михољски сусрети села

У Белој Цркви ће по први пут 10. септембра бити одржани “Михољски сусрети села”, манифестација на којој ће се мештани свих месних заједница надметати у различитим спортским дисциплинама.

– Општина Круупањ је ове године учествовала на конкурсу који већ годинама расписује Министарство за бригу о селу, а чији је циљ да се обогати друштвени живот младих, али и свих осталих мештана на селу. Имамо дугогодишњу сарадњу са овим министарством кроз конкурсе за куповину кућа на селу где се младим породицама помаже да купе кућу. Одлучили смо да ове године по први пут учествујемо на конкурсу за “Михољске сусрете села”. Ово је идеалан начин да неке догађаје, како културне тако и спортске, изместимо на периферију, да то не буду догађаји који се одвијају само у градском делу општине Крупањ. Ми смо од 2020. године званично туристичко место и то не само градско језгро, већ цела општина. желимо да покажемо да и у другим деловима општине можемо да организујемо туристичко-спортске манифестације. Одлучили смо, у сарадњи са Туристичко-спортском организацијом општине Крупањ да домаћин првих “Михољских сусрета села” буде Бела Црква. Ради се о селу које има богату културно-историјску традицију. У овом селу се налази црква подигнута у 19. веку, овде је саграђена друга школа на територији општине Крупањ, свима је добро познато шта се десило 7. јула 1941. године. Бела Црква је село које је урбанистички лепо урађено и биће први домаћин ових сусрета – каже Младен Стефановић, помоћник председника општине Крупањ.

Подсећа да ће мештани Беле Цркве, али и свих осталих села у општини Крупањ, у дворишту ОШ “Жикица Јовановић Шпанац” имати прилику да се такмиче у фудбалу, стоном тенису, одбојци, народном вишебоју.

 – Припремили смо и изложбу домаће радиности, такмичење за младе музичаре, ту је и неизоставни фолклор, као и квиз знања за основце. Биће то прилика за дружење мештана из свих села наше општине. Позивамо и становнике других општина да дођу 10. септембра у Белу Цркву, имаће шта да виде – поручује Стефановић.

Он каже да је започето сређивање простора у згради Дома младих задругара који ће бити намењен за издвојено одељење Канцеларије за младе, као и за све младе из Беле Цркве и околних села. Сматра да је важно да схвате да и у свом селу могу да имају богат друштвени живот и да могу квалитетно да проведу своје слободно време.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВРЕМЕ – Још данас врело

НАШИ СМО – Народ

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )