СУСРЕТ У „ГРАДУ МЛАДОСТИ“ – Спојила их радијска емисија

Тринаесту годину заредом у Лозници су се јуче окупили сарадници изузетно популарне и слушане некадашње емисије ,,Трагом ваших жеља“ Радио Подриња. Њихови сусрети су увек крајем августа тако да су и сада искористили један од најтоплијих дана овог лета да се састану испред зграде у којој је некада био смештен лознички радио чији таласи су се простирали широм региона.

На протекла времена још их подсећа натпис изнад службеног улаза у студио и редакцијске канцеларије, као и онај који и данас стоји изнад локала у којем је шалтер за предају огласа или спискова са музичким жељама. Оно за чиме и даље осећају жал јесте емисија којој су се сви радовали и преко које су сазнавали шта се дешава у Руми, Крупњу или Бијељини, Угљевику, Забрђу и многим местима с друге обале Дрине. Поред информација, стицали су нове пријатеље, што показују и ови састанци ван „радијских таласа“.

– Када смо се први пут окупили у Лозници 2010. године тада су већ прошле две деценије од последње емитоване емисије коју је водио и уређивао чувени Властимир Мркоњић, а ми се у њој оглашавали из својих места са најновијим вестима. Тада смо и схватили колико су нас зближили радио таласи и зато смо одлучили да наставимо макар и са сарадничким састанцима, какве смо редовно имали и док је емисија постојала. Ови сусрети нас подсете на лепа времена, музику коју смо слушали и Лозницу као град наше младости. У то време није постојао интернет, мобилни телефони, неки нису имали ни фиксни па су се довијали да однекуд, ипак, јаве шта је ново у њиховом крају. Дописница нам је била осново средство за комуникацију и ништа нам није фалило – каже Радмила Ђокић, сарадница из Бијељине и једна од иницијатора састајања.

Поред ње, прилику да се виде с колегама нису пропустили ни Стеван Максимовић из Забрђа, Здравко Петровић из Угљевика, Живка Стојановић из Пирковаца код Лопара, Велибор Милић из Шековића, Ратко Вуковић из Милића, Неда Шарац из Подравања, Добривоје Максимовић из Позарнице код Тузле, Сакиб Кахримановић из Зенуна код Ђурђевика, Рахман Џекић из Басиговаца код Живиница, Мујо Тулић из Глумине, Нусрет Голетић из Аљића код Ђурђевика, Весна Симић из Трбушнице, Миља Вукадиновић из Великих Радинаца код Руме, Мишо Марјановић из Планине и Марко Марковић из Шљивове код Крупња, Милена Илић и Горица Вујиновић из Брадића, као и Владета Максимовић и Властимир Мркоњић, доајени Радио „Подриња“ из Лознице.

Емисија „Трагом ваших жеља” је емитована деценију и по, а последњи пут 1991. године.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КУПАЛИШТЕ УФК ‘’ЛАГАТОР’’ – Врелина напунила базене

ВРЕМЕ – И даље међу најврелијима

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )