НАЈЛЕПШИ КУЋНИ ЉУБИМАЦ ЛОЗНИЦЕ – Џулијета шармирала жири

НАЈЛЕПШИ КУЋНИ ЉУБИМАЦ ЛОЗНИЦЕ – Џулијета шармирала жири

Власница Наталија са победницом Џулијетом (десно) и Тошом

Померанка Џулијета из Лешнице није јуче пронашла Ромеа, али је освојила симпатије жирија и публике и понела титулу најлепшег кућног љубимца у Лозници у такмичењу одржаном испред Вуковог дома културе. Она је до ласкавог звања стигла у конкуренцији тридесетак паса и мачака разних раса и величина по изузетно тешком времену и за љубимце и за њихове власнике. Џулијета, међутим, нема посебних проблема ни са летом ни са зимом, каже њена власница Наталија Бучић.

– Не смета јој врућина, ова длака је лети штити од сунца, а зими је греје тако да нема никаквих проблема. овде је данас било предивно, нисмо очекивали победу у оволикој конкуренцији лепих паса. Џулијета је, иначе, прави кућни љубимац, воли да се мази и љуби, а идеална је за кућу јер нема мириса. Понекад уме да буде и несташна, али ништа страшно. Ту је и њен тата Тошо који није ушао у финале – рекла је Наталија за портал ЛН док су Џулијета и Тошо мирно слушали разговор у њеним рукама.

На претходним такмичењима у Лозници било је више учесника, али Милош Стевановић, доктор ветеринарске медицине из Београда, каже да су организатори – београдски ”Ројал вет” и Туристичка организација града Лознице, задовољни одзивом имајући у виду временске услове.

Др Милош

– Дан није идеалан, али је атмосфера добра и љубимци су расположени тако да је, ипак, добро. Због врућине се мало каснило са пријавама и почетком такмичења, али смо обезбедили доста воде и за куце и маце и за власнике. Данашње такмичење је ревијално, у нашем жирију нема кинолошких судија и треба га гледати као лепо дружење. Неко данас прође боље зато што се лепо прошета црвеном стазом и допадне се жирију па освоји награду, али се такмичење наставља на фејсбуку и инстаграму. Наш фотограф је сликао све учеснике и следи сакупљање гласова на друштвеним мрежама па ће награду добити онај љубимац који их буде имао највише – каже др Милош и додаје да су сви учесници добили понеку награду, храну и козметику, а финалисти су додатно награђени.

Данас и сутра ће се задржати врућина па саветује власнике да не изводе љубимце у шетњу јер је опасност од топлотних удара велика и препоручује да их расхлађују и дају им доста воде.

– Ово такмичење данас је изузетак, али ту имамо парк па љубимци могу да се склоне у хладовину. Као и за људе, препорука је вода, вода, вода и хладовина – каже Стевановић.

Иначе, власници кућних љубимаца могли су од др Милоша и још једног ветеринара добити савете у вези са негом својих миљеника и препоруку да се обрате лозничким ветеринарима, уколико су у питању озбиљнији проблеми.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА СТАДИОНУ ЛУКА У ВОЋЊАКУ – Покрили трибине

НАШИ СМО – Народ

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )