БИБЛИОТЕКА “ПОЛИТИКА” У КРУПЊУ – Отворили галерију

У крупањској Библиотеци “Политика” отворена је недавно галерија са сталном поставком слика из фонда ове установе. Мештани Крупња, али и сви љубитељи уметности из других места могу је посетити сваког радног дана од 7 до 19 часова.

 – Санирали смо комплетан дом и он је сада пристојно сређен. Постоје простори који до сада нису били довољно искоришћени па смо одлучили да један такав претворимо у галерију. Желимо деци и младима да понудимо што више садржаја и, уколико су заинтересовани за сликање, ми ћемо им набавити прибор да то раде у оквиру наше установе. Желимо да имамо галерију у којој ће бити одржаване изложбе и да тако пружимо прилику грађанима да виде како изгледа модерна уметност. Ако буде било довољно заинтересованих младих, онда ћемо по средини галерије поставити столице и штафелај и омогућити им да сликају – каже Предраг Митровић, директор Библиотеке “Политика”.

Он најављује за Дан општине Крупањ изложбу сликара који долазе из других места. Каже да ће приређивати изложбе професионалаца, али и локалних аматера уколико их буде.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

„КАРАЏИЋ“ У ФАРОУ – Концерт за понос Србије

НА ШЕТАЛИШТУ – Избор за најлепшег љубимца

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )