У ДОЊЕМ ДОБРИЋУ – Асфалт стиже и до гробља

Ових дана у Доњем Добрићу изводе се припремни радови за асфалтирање Улице Селимира Спасојевића, пута који води према сеоском гробљу. Према Речима Јеленка Симића, председника Савета месне заједнице, најпре је санирано клизиште које се налазило на једном делу те улице, а асфалтирању се надају већ почетком следеће седмице. Како је потврдио за ЛН, струка је предвидела да би побадањем осамдесетак шипова у потпуности био обезбеђен и осигуран тај део и да не постоји опасност од даљег клизања терена.

– Тренутно се ради на изради тампона, а у току следеће седмице планира се и асфалтни застор. До реализације овог пројекта дошло је због изузетне сарадње месне заједнице и руководства града. Почетком године одржан је састанак са члановима радног тела које је формирао градоначелник на којем је договорено да Савет МЗ предложи оно што сматра приоритетом па смо ми, поред насипања путева, чишћења канала и других активности предложили и асфалтирање пута до гробља у дужини од око 950 метара. Према гробљу на том делу гравитира око 180 домаћинстава, што довољно говори од коликог је значаја асфалтирање улице поготово што је она целом дужином под озбиљним нагибом тако да је приликом мало јаче кише  долазило до великих проблема у саобраћају. Формирају се бујични потоци који у потпуности разоре пут. Огромна средства су све ове године издвајана у одржавање и насипање пута и зато сматрам да је овим потезом дошао крај свим проблемима грађана на тој деоници и да ће имати добру саобраћајницу – истиче Симић.

По налогу ЈП „Лозница развој“, радове изводи ПЗП „Ваљево“, а асфалтирање се финансира из буџета града без учешћа грађана. Месна заједница наставља са припремом пројеката за нове улице, а Симић каже да би, уколико би се радови наставили оваквим темпом, у наредних пет година до сваке куће у Доњем Добрићу били асфалтирани путеви.

Он подсећа да су прошле године асфалтиране улице Вука Караџића и Живка Пурића, у укупној дужини од 1.300 метара а пре тога Улица Вите Николића у дужини од два километра. Пре месец дана је урађен асфалт у дужини од 150 метара у Улици кнеза Иве од Семберије уз учешће грађана, тако да  је у претходних шест година урађено више од пет километара асфалта.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО “ПОКРЕНИ СЕ” – Одржан камп на Борањи

МУП СРБИЈЕ – Хапшење у Лозници и Краљеву

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )