У ПАРКУ КОД ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ – Обнова трим стазе

Спортисте и рекреативце обрадоваће вест да је у току обнова трим стазе у парку код железничке станице урађене пре неколико година у том делу МЗ ‘’Ново насеље’’. Према речима Марка Јовановића, члана Градског већа, претходних година у овом делу града, и уопште у ширем центру, завршено је много радова са циљем побољшања садржаја како за најмлађе суграђане тако и за све остале.

– У овом делу урађен је већи број дечјих игралишта са квалитетном, безбедном подлогом, теретане на отвореном, све како би, не само грађани који се баве професионано спортом него и рекреативно, имали одговарајуће садржаје и услове. У прилог томе говоре и радови на обнови ове трим стазе. Сва оштећења настала на игралиштима, по парковима приликом употребе, али и од стране оних који не мисле добро овом граду биће поправљена и са тиме ћемо наставити и даље – казао је он.

Члан Савета МЗ ‘’Ново насеље’’ Драган Ђокић истакао је разумевање градске управе за потребе пре свега младих људи који овде долазе.

– Сада је урађена нова подлога на трим стази која је од коришћења временом мало похабана. Вероватно ће и справе у парку бити обновљене и бити побољшан квалитет онога што пружа овај парк, младима и старијим суграђанима – каже Ђокић.

Обновом стазе задовољан је и Иван Антић који живи у близини и редовно је користи већ неколико година.

– Нова, квалитетнија подлога значи ће свима који користе ову стазу за трчање или брзо ходање. Сада ће бити боља и безбеднија и надам се да ће и остали спортисти и рекреативци бити задовољни по завршетку радова – рекао је он.

Парк је данас обишао и Никола Драгићевић, директор ЈП ‘’Лозница развој’’, који је подсетио да је град ове године имао значајне инфраструктурне радове пре свега на асфалтирању путева у сеоским, а посебан акценат стављен је на  реконструкцију путева, улица, тротоара и јавних површина у градским МЗ. Како је рекао, у јулу су у овом делу града код Парка бреза урађене две улице са тротоарима као и део блоковског паркинга у близини управе ‘’Водовода’’.

– У овој МЗ последњих година су била значајна улагања највећим делом финансирана из буџета града. Реконструисан је Булевар Доситеја Обрадовића, у коме је урађено 110 паркинг-места и Улица Георија Јакшића, са 105, као и нови семафори. У плану је да, у договору са станарима из ламела, овој МЗ буде урађен нови блоковски пакинг са 65 места и реконструкција улице која од Слободана Пенезића и излази код Музичке школе. Налазиће се у залеђу ОШ ‘’Кадињача’’ и близини ламела, тај посао предстоји у најскорије време тиме ћемо допринети решавању проблема паркирања у том делу града – рекао је Драгићевић медијима.

Иначе, радови на изградњи трим стазе дуге 200 метара почели су крајем 2016. у парку код железничке станице као трећа фаза претходног пројекта ‘’Трим парк“ у потпуности финансираног од Министарства омладине и спорта. Претходно је на истој локацији у првој фази постављено 15 дрвених справа које су у међувремену склоњене па се у парку сада налази теретана на отвореном.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ – Аутобусом до Текериша

У ЧАСТ ЦЕРСКИХ ЈУНАКА – Акција давања крви

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )