ЗАВРШЕН ЕКОЛОШКИ КАМП ‘’ЕКО-ЛО ФЕСТ’’ – Очекују највишу оцену

ЗАВРШЕН ЕКОЛОШКИ КАМП ‘’ЕКО-ЛО ФЕСТ’’ – Очекују највишу оцену

Седми еколошки камп ”Еко-Ло фест” у Тршићу, који организује Канцеларија за младе (КЗМ), почео је у уторак, а јуче је завршен. Према речима Бојана Лучића, координатора КЗМ, био је то један од најбољих кампова до сада.

– Променили смо концепт, екипа је била сјајна, одлично су обавили посао и, према оцени Младих истраживача Србије и Министарства туризма и омладине, камп ће, вероватно, добити пуних стотину бодова, што је велики успех. Учествовали су млади из других делова Србије, као и један младић из Алжира. Све више младих из Србије и региона се пријављује и велико интересовање за учешће на нашем кампу је својеврсно признање, а доста пријава смо морали да одбијемо – каже Лучић.

Према његовим речима, спроведене су све планиране активности, а овог пута желели су да начине промену па је највећа пажња била посвећена обележавању шумских стаза, а не чишћењу природе. Током кампа обележен је 21 километар стаза, а утврђено је и да су некадашње дивље депоније и даље чисте, што је, како каже Лучић, својеврстан ветар у леђа.

Једна од учесница ”Еко-Ло феста” осамнаестогодишња Београђанка Андреа Ристић каже да је камп у Тршићу био први на којем је учествовала преко Младих истраживача и да јој је то било дивно искуство.

Андреа Ристић

– Тршић је село које је недовољно посећено с обзиром на његову лепоту и вредност коју има за нас. Захвална сам на томе што сам имала прилику да учествујем у овом пројекту, што ми је омогућило да се упознам са прелепом природом и богатом културом овог дела земље. Ходала сам Вуковим стопама и уживала у пределима у којима је и он уживао, што је, уз гостољубивост домаћина, за мене ово место учинило посебним. Није било тешко радити захваљујући изврсној организацији, као и заједничком раду, а сви су били љубазни. Важно је и то што смо били на чистом ваздуху, а то је у Београду реткост – рекла је Андреа за портал ЛН додајући да се већ радује следећем доласку.

Он можда буде и брже него што Андреа очекује пошто ће, како каже Лучић, КЗМ већ у другој половини септембра организовати још један ”Еко-Ло камп” како би се спровеле још неке активности, које нису биле планиране за управо одржани, и да би се окупило још више младих.

Н. Т.

Фото: КЗМ и ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОБЕЛЕЖЕН ДАН МЛАДИХ – Волонтирај за будућност

НАШИ СМО – Олуја

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )