ЉУБОВИЈУ ПОСЕТИО МИНИСТАР ЂЕРЛЕК – Улажу у електронску писарницу

У Љубовији је јуче боравио Един Ђерлек, министар задужен за равномерни регионални развој. Са председником Општине Љубовија Миланом Јовановићем потписао је уговор о суфинансирању пројекта унапређења постојећег софтвера за електронску писарницу. За ову намену локална самоуправа ће добити 2,3 милиона динара. 

– Циљ овог пројекта је да грађани брже и лакше добију неопходна документа. У сваком тренутку ће моћи да провере какав је статус њиховог захтева без одласка у општинску управу. То ће унапредити услуге како за све грађане, тако и за привреду. Поред улагања у развојне инфраструктурне пројекте улажемо и у дигитализацију и модернизацију општина свесни чињенице колико је важно да оне ухвате корак са новим технологијама како би квалитетније пружале услуге грађанима – рекао је министар Ђерлек.

Јовановић је истакао да је веома важно да ова локална самоуправа има подршку државе и додао да без помоћи министарства не би могли реализовати пројекат.

– На овај начин још више ћемо се приближити нашим грађанима. Значајно ће бити поједностављена и убрзана  процедура од подношења и обраде документације па до одговора на захтеве – подсетио је он.

Председник општине је рекао и да ће на овај начин бити омогућено даље унапређење и модернизација рада општинске управе од које ће корист имати грађани Љубовије.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА ТУРНИРУ У ЗАВЛАЦИ – Пехар Клупчанима

ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА – Лозница у ритму плеса

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )