ДЕЛЕГАЦИЈА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ У АЗБУКОВИЦИ – Бертолини посетио Љубовију

Шеф Одељења за сарадњу Делегације Европске уније у Србији Никола Бертолини посетио је у среду Љубовију у оквиру обиласка локалних самоуправа у којима се спроводе пројекти које подржава Европска унија (ЕУ) како би унапредиле квалитет живота грађана. Заједно са председником Општине Љубовија Миланом Јовановићем обишао је новоизграђене објекте за социјално становање у Узовници, као и Предшколску установу “Полетарац“ чију је реконструкцију ЕУ финансирала са нешто мање од 170.000 евра.

– Успели смо да у исто време реализујемо три пројекта у сарадњи са Европском унијом. Реализација је при крају, а укупан износ који смо кроз ове пројекте добили је око 1,4 милиона долара. То су огромна средства за нас и једнака су петини нашег буџета. Мала смо општина, али успели смо да реализујемо пројекте и сви моји сарадници заслужују похвале. Имамо добру сарадњу са Делегацијом Европске уније и хвала им на томе. Видели сте колико овој деци значи оно што смо урадили, а не бисмо успели сопственим средствима то да реализујемо. Надамо се да ће сарадња бити настављена и да ћемо још много лепих пројеката у интересу наших суграђана реализовати – истакао је Јовановић.

Бертолини је рекао да му је ово први пут да посећује Љубовију и да је заједно са председником општине обишао два једноставна, али веома важна пројекта – пројекат социјалног становања и реконструкцију обданишта.

– То су пројекти који се односе на две најугроженије групе у друштву, а то су деца и лица ометена у развоју или са инвалидитетом. Ово је била одлична прилика да видимо инфрастрктурне пројекте који су реализовани у претходном периоду и намењени су за заштиту од поплаве. Видимо да су урађени добро и да ове године није било поплава. Први пут смо у Љубовији, али не и последњи и наставићемо да сарађујемо у будућности – поручио је шеф Одељења ЕУ у Србији.

В. Ст.

Фото: Љубовија инфо

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФК ЛОЗНИЦА – Одржан састанак са играчима

ХОТЕЛ ЗА ПСЕ – Кад пођете на пут, коме поверавате љубимце?

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )