НА ГРАДИЛИШТУ – Асфалт уместо коцке

Радничка улица на Градилишту, која води ка путу Лозница-Бања Ковиљача, уместо гранитне коцке добија асфалт, а радови данас треба да буду завршени. Према речима Николе Драгићевића, директора ЈП ‘’Лозница развој’’, у овој грађевинској сезони се највећи обим радова односи на асфалтирање нових путева и улица,  или обнови постојећих, а после ужег градског језгра прешло се и на приградске месне заједнице.

– У МЗ Градилиште реконструишемо Радничку улицу, важну за ову МЗ али и Трбушницу.  Скинута је коцка, следи и асфалтирање улице у дужини од скоро 300 метара, ширине пет, а урађени су и обострани тротоари до једног и по метра. Вредност радова је пет и по милиона динара, изводи их ‘’Лозница развој”, а финасира буџет града. Радове смо планирали да почнемо и раније али нисмо због великих проблема, дугогодишњих нерешених имовинско-правних односа. Највећи део земљишта у МЗ Градилиште води се на некадашњој фабрици ”Вискози”, што је умногоме утицало да се одуже рокови за реконструкцију ове и још неких планираних улица у овој МЗ. Одмах по решавању тих проблема, чим су се стекли законски услови, почели смо радове и ова улица ће данас бити завршена – објаснио је Драгићевић.

Чекамо решење тих имовинско-правних односа, Скупштина града је донела планске акте којима ће то земљиште бити изузето Мислим да смо врло близу решења, експропријацији тог земљишта како би се створили услови да и преостале улице у МЗ Градилиште буду реконструисане, казао је он.

– Коцка извађена из Радничке улице депонована је на простору којим управља ”Лозница развој” и биће употребљена у складу са пројектима који буду рађени када је у питању уређење градских тргова или других површина. Она се не отуђује и биће искоришћена где буде потребно – одговорио је Драгићевић на питање ЛН.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФК ПОДРИЊЕ, ЛОЗНИЧКО ПОЉЕ – За викенд Меморијални турнир

ИЗ ‘’ЦЕЛУЛОЗЕ’’ – Одлази опасан отпад

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Simke 12 months

    Ulica široka samo 5 metara kao pre 60 godina kada je napravljena?
    Zar nije mogla ta ulica da se proširi za 1 metar da bude širine 6 metara? Po standaru ulica omeđena ivičnjacima širine 5 metara može da bude samo jednosmerna. Tako radite i blokovski parking u parku iza uprave vodovoda. Umesto malo da proširite taj parking, da dograsdite nekoliko novih parking mesta, da iskoristite priliku i osvetlite ovaj park, vi sve ostavljate kao pre 40 goina. Uska mala parking mesta, uzane saobraćajnice iz vremena kad su se vozile Fiće i Peglice. Moji stručnjaci iz JP grad, konsultujte malo struku.

  • Disqus ( )