ЗАСЕДАЛО ГРАДСКО ВЕЋЕ – Приходи већи од планираних

На јучерашњем заседању Градског већа, којим је председавао градоначелник Видоје Петровић, разматрана је Одлука о ребалансу буџета Града Лознице за ову годину. Суштина првог ребаланса буџета је, како је констатовано,  у увећању прихода, а они су већи од планираних, што омогућава обимније инвестиције и бржи развој града, објављено  је после заседања на сајту градске управе.

Према речима градоначелника, стоји даље,  из године у годину у Лозници се процентуално увећавају приходи, пре свега по основу пореза на доходак грађана па је тако и степен самофинансирања града од 2019. до 2021. године био изнад просека у Мачванском управном округу, као што је и изнад просека свих јединица локалних самоуправа на територији Србије.

– Висока финансијска самосталност и одрживост града заснована је из сопствених прихода и не намирује се кредитима и задужењима јер је у Лозници исказана вредност дуга равна нули – казао је градоначелник.

Оцењено је да је буџетски ребаланс реалан и остварив, али да се и ‘’даље мора вредно радити у сваком сегменту јавног  сектора, уз поштовање задатих циљева и максималну одговорност за све што се уради’’.   То је уједно и најбоља препорука у сусрет усвајању Плана развоја града до 2030. године, речено је у делу састанка који се односи на нове пројекте из овог документа који је недавно, пред заседање Скупштине, био  на јавној расправи, стоји у објави.

Градско веће је прихватило измене и допуне програма пословања јавних предузећа ‘’Наш дом’’ и ‘’Топлана’’, као и још седам јавних установа, о чему ће бити речи и на предстојећем заседању Скупштине града Лознице 27. јула. Веће је прихватило и предлоге решења о усвајању извештаја о раду градске управе и градског Правобранилаштва, као и предлог одлуке о доношењу Плана генералне регулације Лешнице.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СЕЋАЊЕ БРИГАДИРА – Сусрет после пола века

НА ГРАДСКОМ БАЗЕНУ – Спас од врелине

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )