МИНИСТАРСТВО ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ – Депонија у Каленићу

Уговор за изградњу најсавременијег регионалног и рециклажног центра у општини Уб потписала је данас министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, а на основу њега ће већ током лета почети реализација једног од најзначајнијих капиталних зелених пројеката у Србији – изградња регионалне санитарне депоније у селу Каленић у упској општини.

Како је објављено на сајту министарства, Вујовићева је истакла да ће комплетном реализацијом пројекта системски бити решен проблем управљања отпадом за 11 локалних самоуправа: Уб, Ваљево, Осечину, Лајковац, Мионицу, Љиг, Коцељеву, Владимирце, Барајево, Лазаревац и Обреновац. Очекује се, како је додала, да ће се Регионалном центру прикључити још четири локалне самоуправе: Лозница, Љубовија, Крупањ и Мали Зворник

– Ово је један од најзначајнијих еколошких пројеката јер ће се, по реализацији, поправити квалитет живота за више од пола милиона грађана – рекла је министарка.

Она је навела да ће се у склопу комплетног пројекта градити и трансфер станице, рециклажни центри, постројење за биолошки третман отпада и остала пратећа инфраструктура, наводи се на порталу Министраства заштите животне средине.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОД ЈУЧЕ – Затворен Санаторијум

ИСПРЕД СУДА У ЛОЗНИЦИ – Протест радника ФАК-а

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )