ПРЕД КОНЦЕРТ ”ПАРНОГ ВАЉКА” У ТРШИЋУ – Хус и Игор у Омладинском центру

ПРЕД КОНЦЕРТ ”ПАРНОГ ВАЉКА” У ТРШИЋУ – Хус и Игор у Омладинском центру

Хусеин Хасанефендић Хус и Игор Дрвенкар, чланови ’’Парног ваљка’’, једне од најпопуларнијих група на простору некадашње Југославије, посетили су данас Омладински центар где је дружење са волонтерима ’’Лила-Ло’’ фестивала и полазницима школе рок гитаре приредила Туристичка организација града Лознице. ’’Парни ваљак’’ ће вечерас на Саборишту у Тршићу одржати концерт у оквиру шестог ’’Лила-Ло’’ фестивала, а Хус и Игор уграбили су мало времена да поразговарају са младима и да одговоре на питања новинара ЛН.

После смрти легендарног певача Акија Рахимовског, у јануару 2022, постављало се питање да ли је то крај ’’Парног ваљка’’, али је почетком ове године сопштено да је група пронашла новог певача – Игора Дрвенкара. До сада су објављене две нове песме, које су наишле на добру реакцију публике, а љубитељи популарне групе која иза себе има дугачак низ хитова, одлично су прихватили и новог певача.

Игор Дрвенкар

– То ми је, наравно, драго, али бих то приписао позитивној вибри ’’Ваљкове’’ публике. Стварно ми је драго што публика подржава мој наставак приче и што су ме прихватили – каже Дрвенкар.

Он је, иначе, први пут у Лозници, а други у Србији и каже да му је велика част и да се весели вечерашњем концерту.

– Ту смо да се сви добро забавимо и распјевамо и да направимо незаборавну ноћ. Још увијек се навикавам, морам признати, иако смо на седмом, осмом концерту, али мислим да ћу се тек психички и емотивно навикнут за пар година. Све ми је још ново, али пробе су сваки дан и то, и стварање нових пјесама, ми је најљепши дио свакодневице. Дивно искуство и, прије свега, огромна част – казао је Игор.

После две нове песме публика очекује и албум, а уговор који је ’’Парни ваљак’’ потписао са ’’Кроација рекордсом’’ очекивања потпирује.

Хусеин Хасанефендић Хус

– Када се све десило са Акијем и када смо у неком тренутку одлучили ипак ић даље, један од разлога је био и потреба да стварамо нову глазбу, а не само да нађемо одличног пјевача који ће пјеват старе пјесме па да путујемо и свирамо сами себе из прошлости. У том смјеру смо кренули и прва сретна околност је да смо некако набасали на Игора и он на нас јер смо ”кликнули” од прве пробе. Десила се нека нова енергија и кренули смо објављиват пјесме. За сад су те двије, најесен иде трећа, до краја године, можда, албум, али у сваком случају почетком сљедеће године албум и онда турнеја која ће га промовират. То је рутина која нас, заправо, весели. Када имаш много концерата, осећаш се испуњеним. Нема ту пуно филозофије, док те весели радиш и то је то – казао је Хус.

Што се вечерашњег репертоара тиче, рекао је да ’’Ваљак’’ има толико песама да је врло тешко саставити плеј-листу.

– За овај концерт је већ двадесет и нешто пјесама на листи које нам је гушт сад свират, а најесен ћемо, вјеројатно, неке друге. Морамо ротирати пјесме, немогуће је одсвират све што би људи хтјели чути и што бисмо ми, не само због дужине концерта. Биће то пресјек од неких раних радова до ових најновијих пјесама. Досад је то добро функционирало и вјерујем да ће и вечерас – рекао је Хус.

Вечерашњи концерт почеће у девет сати, а као предгрупе наступају ’’Црна стрела’’ и група ’’Соло’’, као и полазници школе рок гитаре.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

’’ЛИЛА-ЛО’’ ФЕСТИВАЛ, ТРЕЋЕ ВЕЧЕ – Мало смеха, мало више музике

”ЛИЛА-ЛО” ФЕСТИВАЛ – Кад свирају ”Црне мамбе”

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )