У ОКВИРУ ”ЛИЛА-ЛО” ФЕСТИВАЛА – Алжирска Сахара у галерији

Изложба фотографија ”Алжирска Сахара” отворена је синоћ у Галерији Мина Караџић у оквиру шестог ”Лила-Ло” фестивала. Отварању су присуствовали и градоначелник Лознице Видоје Петровић, заменик амбасадора Алжира у Србији Јусеф Себаихид, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић, директорица Туристичке организације Србије Марија Лабовић, председница Скупштине града Милена Манојловић Кнежевић и градски менаџер Дејан Сталовић, а окупљенима се обратила Снежана Перић, директорица Туристичке организације града Лознице. Она је навела да ова изложба, која је први званични програм  ”Лила-Ло” фестивала, показује и његов међународни карактер.

Градоначелник Петровић у разговору са замеником амбасадора Јусеф Себаихидом и Марком Јелићем

Марко Јелић, председник Друштва пријатеља Алжира, рекао је да је част учествовати на једном од најзначајнијих фестивала у Србији.

– Наша је жеља да у наредном периоду Лозница добије партнера у Алжиру и да се оствари сарадња. Упутићемо Лозници иницијативу да се започне процес братимљења са једним алжирским градом.  Ова изложба је само један бисер у прелепој огрлици свих догађаја на фестивалу – казао је Јелић.

Изложене фотографије уметничких фотографа Владимира Рајковића и Јована Икономовског настале су почетком године у Сахари, која обухвата 90 одсто Алжира, највеће афричке земље, велике скоро као 55 Србија.

Иначе, некадашња Југославија прва је европска земља која је признала независност Алжира, а помагала му је и у борби за слободу.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ЦРКВЕНОЈ ПОРТИ – Лилали и деца и одрасли

КАМПАЊА АГЕНЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА – Вози одморан и упознај Србију

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )