У ТРШИЋУ – Студентска ликовна колонија

Центар за културу „Вук Караџић“, уз подршку градске управе, организатор је 23. Међународне мултимедијалне студентске ликовне колоније у Тршићу, која ће трајати од 9. до 17. јула. Учествоваће студенти и професори са уметничких факултета из Мексика, Бугарске, Словеније, Републике Српске и Србије. У својим креативним радионицама окупиће се сликари, графичари, вајари, дизајнери, текстилци, костимографи, перформери, као и теоретичари уметности. Уметнички директор колоније је Марко Лађушић, редовни професор на Факултету примењених уметности, а руководилац Драго Симић, магистар сликарства у Центру за културу.

Иначе, колонија сваке године окупља студенте и професоре са уметничких факултета у Србији, региону и свету у циљу повезивања уметника који се баве различитим облицима уметничког стварања. Намера организатора је да омогући реализацију уметничких пројеката, оствари квалитетну и богату уметничку збирку, али и да промовише Знаменито место Тршић као историјски и рурални простор кроз један модеран мултимедијални приступ.

– У занимљивом руралном и природном окружењу, тежиште је на материјалима који се налазе у природи, у самом знаменитом месту. Рад у колонији полазницима пружа могућност размене мишљења и искуства, тако да свако од њих, енергијом уложеном у сопствени и заједнички рад, доприноси успешној реализацији колоније. Интеракција, дружење и измештање из окружења у којем уметници свакодневно стварају омогућили су стремљење ка новом – саопштили су из Центра за културу.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СУТРА У ЉУБОВИЈИ  – Зелеником 22. пут

У ЛЕШНИЦИ ПОЧЕЛИ ИВАЊСКИ ДАНИ – Од венаца и фијакера, до мото скупа

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )