УСПЕШНИ ЛОЗНИЧАНИ: ЈОВАН НИКОЛИЋ – Све му иде од руке

УСПЕШНИ ЛОЗНИЧАНИ: ЈОВАН НИКОЛИЋ – Све му иде од руке

На крају осмолетке анализом резултата које су претходни ђаци генерације постигли дошло се до податка да је у односу на просечних 150-200 поена, Јован Николић имао чак 795. Планирам да се после средње упишем на Музичку академију и Електротехнички или Математички факултет, још нисам одлучио, каже он

Лозничанин Јован Николић, ученик трећег разреда Математичке гимназије и Средње музичке школе “Станковић” у Београду, један је од добитника овогодишње плакете града Лознице. Овај некадашњи ђак генерације лозничке ОШ “Кадињача” већ је у другом разреду освојио златну медаљу на Међународном математичком такмичењу “Кенгур без граница”. “Не иде” њему само математика, освајао је награде и на такмичењима из информатике, физике, али и из српског језика и саобраћаја. И то није све, у то време похађао је и Музичку школу “Вук Караџић” у Лозници и освојио више првих награда на различитим нивоима такмичења из клавира, теорије музике и солфеђа. Све је то довело до тога да је од петог разреда школа за њега израдила индивидуални образовни план за изразито даровите ученике. На крају осмолетке анализом резултата које су претходни ђаци генерације постигли дошло се до податка да је у односу на просечних 150-200 поена Јован имао чак 795!

Лепу традицију освајања награда и медаља на међународним такмичењима Јован је наставио и у Математичкој гимназији и то из математике, физике и информатике, а при томе је изванредан и из других школских предмета. Професори и из Математичке гимназије, али и из Средње музичке школе “Станковић”, пуни су хвале за овог вишеструко талентованог младог човека. Као педагози са дугогодишњим искуством, закључили су да је у питању “дете које се ретко виђа”. Пример његовог талента и свестраности је чињеница да је у једном дану у првој години средње школе пре подне на два музичка такмичења освојио максимум бодова, а после подне је на Државном такмичењу из програмирања, такође, имао максимум бодова. То може ретко ко.

Питамо га како постиже да буде успешан у свим тим областима и шта би од свега тога одвојио као нешто што му највише одговара?

Јован Николић

– Имам од почетка подршку и из куће и школе, добро се организујем и онда нема проблема да остварим све што волим. И даље сам на три дисциплине у школи, математика, физика и информатика и идем у Музичку школу. Не бих могао да кажем још увек шта ће ми бити опредељење. Волим и планирам да се после средње упишем на Музичку академију и Електротехнички или Математички факултет, још нисам одлучио – одговара нам Јован.

Каже да га сва та интересовања допуњују као личност и ништа не одваја, и Математичка гимназија и Музичка школа су му значајне. Питамо га да је ли чињеница да потиче из породице просветних радника утицала на његова широка интересовања? Одговара да је могуће да је и то допринело пошто су од почетка знали на прави начин како да му помогну.

У сваком случају, који год факултет да изабере после средње школе, не сумњамо да ће бити успешан, пред њим је сјајна будућност.

В. М.

Фото: ЛН и лична архива

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Кад ће пауза?

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА ТРАДИЦИОНАЛНУ МАНИФЕСТАЦИЈУ – “Дани међаша” почетком јула

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )