УСПЕЛА ХУМАНИТАРНА ЖУРКА – Прикупљено скоро 150 хиљада

На синоћној хуманитарној журци за помоћ Ђорђу Јовановићу, који очекује трансплантацију коштане сржи, а коју је лозничка Средња школа ”Свети Сава”, организовала у ”Монтевидеу”, сакупљено је 148.000 динара. Од тога је 68 хиљада прикупљено продајом улазинца, а 80 хиљада су даровали музичари који су наступали.

– У име школе, организатора ове хуманитарне акције, посебно се захваљујем Ивани Несторовић, Дејану Црногорчевићу, Марку Тадићу и оркестру Николе Несторовића. Ове младе људе треба нарочито истаћи као праве узоре младим генерацијама. Никола је професор музичког у нашој школи, а Марко је наш бивши ученик и обојица су увек подржавали овакве хуманитарне догађаје – рекла је за портал ЛН Јелена Мирковић, директорица СШ ”Свети Сава”.

Она најављује и сутрашњу хуманитарну акцију ученика у Улици Јована Цвијића, испред Вуковог дома културе. На хуманитарном базару који ће почети ујутру у пола десет, ученици ће продавати козметичке производе и рукотворине које су сами израдили. А сав приход  биће такође намењен за подршку Ђорђу.

Подсетимо, шеснаестогодишњем Ђорђу Јовановићу из Лознице неопходна је трансплантација коштане сржи и одговарајући донор пронађен је у Немачкој, а трансплантација би требало да буде обављена крајем месеца. Ђорђе се осећа добро, прима кондициону терапију пред тај захват и обавља завршне припреме.

Новац није потребан за саму трансплантацију нити за лекове, барем за сада, а надам се да ће тако и остати, каже дечаков отац Миле, већ за пратеће трошкове који су неминовни. Он је за ЛН објаснио да је у последњих месец и по, два Ђоле сваких седам дана имао контролу у Београду, одлазак, повратак, па је новац потребан за текуће трошкове, а због целе ситуације и дечакова мајка је спречена да ради тако да је сваки динар добродошао. 

Н. Т.

Фото: СШ ”Свети Сава”

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КИКАНОВИЋ ЗАВРШИО МАРАТОН – Стигао у Софију

ДОБРЕ ВЕСТИ – Нађен донор за Ђорђа

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )