ПОСЕТА МИНИСТРА ПУ„БАМБИ“ – Полетео „Колибри“

ПОСЕТА МИНИСТРА ПУ„БАМБИ“ – Полетео „Колибри“

Недавно отворени вртић “Колибри” у Лозничком Пољу, који се налази у оквиру Предшколске установе “Бамби”, данас је обишао вршилац дужности министра просвете у Влади Србије Ђорђе Милићевић. Како је рекао, изградњом овог објекта који се простире на 1.840 квадратних метара обезбеђено је 270 нових места за малишане подељене у четрнаест група чиме је значајно смањена листа чекања.

– Објекат за чију је изградњу издвојено више од 119 милиона динара, део је пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања који се спроводи уз подршку Светске банке, а све у циљу унапређења квалитета и услова предшколског васпитања и образовања за сву децу у Србији. Посебна пажња посвећена је његовом опремању дидактичким материјалима и намештајем за шта је издвојено око 12 милиона динара, док је за информационо-комуникациону технологију, намештај и опрему издвојено око два милиона динара. Сматрамо да на овај начин стварамо не само темељ васпитања и образовања наших најмлађих суграђана, већ и основ за њихово срећно детињство, а самим тим и бољу будућност – рекао је Милићевић.

Он је посетио и запослене у обданишту “Бамби” који је, како је рекао, центар кластера у Програму подршке предшколским установама у примени нових основних програма предшколског васпитања и образовања “Године узлета”. Том приликом директорки ове установе Ивани Савић, уручио је захвалницу за подршку “хоризонталном учењу практичара у оквиру модела заједничко учење моделовањем”. Нагласио је да је у циљу развијања праксе центара кластера и ојачавања њихових способности да одрже једнодневне акредитоване стручне скупове за колеге из других предшколских установа, Институт за педагогију и андрагогију Филозофског факултета Универзитета у Београду развио обуку за носиоце промене праксе у предшколским установама коју су похађали сви васпитачи из „Бамбија“. Ове године “Бамби” је у више од десет стручних скупова посетило око 300 васпитача, стручних сарадника и директора из тридесет предшколских установа.

– У оквиру пројекта посебну пажњу посвећујемо инклузији деце и осетљивих друштвених група. У плану је обука за тим инклузивно образовање, а у октобру прошле године организовали смо четврти Сајам родитељства у вртићу “Чаролија” у Лозници чији је циљ био пружање подршке породицама са децом и ширење свести о значају инклузије, као и укључивање што већег броја малишана у систем предшколског васпитања и образовања – подсетио је Милићевић.

Градоначелник Лознице Видоје Петровић, истакао је да је изградња овог, како је рекао, прелепог објекта за наше најмлађе суграђане, резултат добре сарадње и подршке коју Лозница све ове године има од Владе Србије и ресорног министарства.

– Ово је свакако један од видова и начина којима сви ми заједно шаљемо снажну подршку родитељству у временима која су сложена, понекад и додатно оптерећена немилим догађајима. Зато ми као представници грађана, треба увек да дамо свој максимум и да посебну пажњу посвећујемо најмлађима јер будућност припада њима – рекао је градоначелник.

Како је рекао, посебно му је драго то што ПУ “Бамби” представља пример добре праксе и навео да је то изузетно признање не само за установу, већ и за град.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА БОРАЊИ – Обука за планинаре

У СТАЛНОЈ ПОСТАВЦИ СЛИКА – Откривена биста Миће Поповића

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Vladimir Gligorić 1 year

    Da li je video doručak? 

  • Disqus ( )