ЕКОЛОШКА АКЦИЈА – Очистимо Змајевац

У Крупњу ће данас, у оквиру пројекта “Нека буде чисто”, бити спроведена еколошка акција “Очистимо Змајевац”.

 – Од 2014. године када су разорне поплаве, између осталог, оштетиле Змајевац, уз Добри поток, најпознатије излетиште на територији општине Крупањ, није се радило на његовом чишћењу како би поново било излетиште које би посећивали мештани, али и бројни туристи. Пре више од десет година на том месту је одржавана наша позната манифестација “Кркушијада” у организацији Туристичко-спортске организације општине Крупањ (ТСОК) и Удружења риболоваца “Змајевац”. Договорили смо се да пробамо да колико-толико средимо ово излетиште. У сарадњи ТСОК -а, Удружења риболоваца “Змајевац” и Планинарско-смучарског клуба “Соко”,  покрећемо радну акцију “Очистимо Змајевац” – каже Младен Стефановић, помоћник председника општине Крупањ.

Он истиче да је циљ да се очисти излетиште и да ће се акција одвијати у неколико фаза.

– У првој фази планирамо да покосимо траву, покупимо смеће, офарбамо и покријемо постојећи мобилијар. Ситуација је таква да се радови на уређењу излетишта морају обављати у неколико етапа јер има много посла и потребно је време да се “Змајевац” доведе у стање у каквом је некада био – каже он.

Акција почиње у 8 часова, а у њу се могу укључити сви заинтересовани.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОГЛАСИЛО СЕ МИНИСТАРСТВО – Одлазе опасне материје из ‘’Вискозе’’

НА ТАКМИЧЕЊУ МЛАДИХ ИНОВАТОРА – Крупањцима прво место

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )