УСКОРО  – Сувенирница у “Каменој девојци”

Комплекс Подземни град Карађорђевића у Малом Зворнику ускоро ће бити опремљен сувенирницом, а износ од 300.000 динара за ову намену одобрило је Министарство туризма и омладине. Према речима Марице Лукић, директорке Туристичке организације општине Мали Зворник, локална самоуправа ће учествовати у овом пројекту са још 300.000 динара.

– Новац је добијен на јавном конкурсу министарства, преко пројекта у оквиру којег је предвиђено да половину средстава потребних за набавку сувенира и промоцију локалитета обезбеди општина. Иначе, у ранијим фазама реконструкције и уређења Подземног града Карађорђевића набављен је неопходни намештај за сувенирницу, полице и витрине за излагање сувенира, као и пулт за продају – каже директорка.

Како је објаснила за ЛН, потреба за отварањем сувенирнице одавно постоји, а посебно је изражена у последње време, услед повећаног броја посета овом објекту и све чешћег интересовања посетилаца за куповину сувенира који би их сећали на посету Малом Зворнику и “Каменој девојци”, како је гласило шифровано име подземног града током изградње почетком тридесетих година прошлог века.

Лукићева објашњава да ће ту моћи да се купе украсни магнети, метални и дрвени привесци, отварачи за флаше, штампане шоље, качкети, мини-роковници, све са ознаком Малог Зворника, као и разгледнице са мотивима из малозворничке општине, које је израдио уметник Славко Костић.

– Отварање сувенирнице предвиђено је током овог месеца, а у међувремену ће бити опремљено још шест мањих просторија за које смо ових дана добили намештај и одговарајуће експонате. Министарство трговине, туризма и телекомуникација нам је одобрило 6,2 милиона динара, уз обавезу локалне самоуправе да учествује са додатних 20 одсто од овог износа, тако да ћемо уредити апартмане за чланове Владе Краљевине Југославије, болницу и апотеку. Већ нам је стигао стилски намештај, велики број експоната, реплика пушака, застава, униформи и слика, а биће сређена и војничка спаваоница, кантина-кафана, као и остава за вино у којој ће бити поређани бурићи. Опрема ће бити ускоро постављена као и 30 табли са различитим информацијама за туристе – рекла је директорка.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУДБАЛ: ЗАВРШЕНО ПРВЕНСТВО У МЕЂУОПШТИНСКОЈ ЛИГИ „ЈАДАР“ – Титула Јединству из Завлаке

ФИНАЛЕ НТЦ КВИЗА – Гимназији победа у завршници

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )