КАМП МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА – Отворено о свему

”Камп менталног здравља”, који први пут организује Канцеларија за младе (КЗМ), почео је јуче у Омладинском центру у Лозници, а наставља се данас и сутра у Тршићу, где су смештени учесници. 

– КЗМ се континуирано бави темама у вези са менталним здрављем, али је ово први пут да у Лозници имамо камп. Мислимо да је то битно зато што ће природа и мир дати додатни допринос успешности радионице коју води Сузана Крстић, мастер психолог и гешталт психотерапеут из Београда. Она је веома успешна у свом послу и дуго се бави радом са младима тако да зна како креативним методама да им помогне да се ослободе и да доста науче. Ово је битно зато што ће првенствено радити на упознавању и истраживању самих себе, откривању својих емоција и начину на који треба да их искажу. Доста младих данас се, нажалост, сусреће са страхом, паником анксиозношћу, а не зна како да се избори са њима. На радионици ће се дотаћи и тема које садрже породичне обрасце, границе човека и како да их поставе и да се изборе са проблемима – каже Ана Јевтић, координаторка КЗМ.

Она сматра да ће тродневна радионица, на којој учествује 12 ученица првог и другог разреда лозничких средњих школа, бити веома корисна учесницама, а свака од њих ће потом имати задатак да и сама одржи радионицу тако да ће бити обухваћен велики број младих.

Психолог Сузана Крстић каже да на радионици не држи предавања младима, већ заједно са њима истражује тему менталног здравља и различитих изазова кроз које млади пролазе.

– Послушаћу кроз шта пролазе и која врста подршке им је потребна. Направићемо простор у којем можемо да разговарамо отворено о депресији, жаловању, покушају суицида, страховима, анксиозности, психосоматским изазовима. Пробаћемо различите технике како да се носе са изазовима кроз које пролазе на свакодневном нивоу – рекла је Крстићева пред почетак радионице.

Она је додала и да деци треба веровати када кажу да имају проблем – и сада и увек.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЕКСКЛУЗИВНО: ЛН НА НОВОМ СТАДИОНУ – ”Лагатор” ситно броји

ПОДРШКА БИБЛИОТЕЦИ – Нове полице за књиге

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )