ХИТНА СЛУЖБА –„Невреме“ повећало број прегледа

Нагле промене временских прилика неповољно су утицале на здравље грађана, због чега је у Служби хитне помоћи лозничког Дома здравља „Др Миленко Марин“ последњих дана повећан број прегледа. Према речима начелника ове Службе др Слободана Перића, специјалисте ургентне медицине, од укупно 530 пацијената 474 је прегледано у амбуланти док је 56 збринуто на терену.

– Помоћ су највише тражили старији хронични болесници, кардиоваскуларни, асматичари и онколошки болесници. Најчешће тегобе због којих су се јављали су бол у грудима, гушење, недостатак ваздуха, замарање, аритмије, малаксалост, главобоље, вртоглавице. То су, углавном пацијенти који неповољно реагују на овакве временске прилике дакле, астматичари, пацијенти са хронично опструктивном болести плућа који неповољно реагују на повећану влажност ваздуха као и срчани болесници са високим крвним притиском  на које неповољно утичу сталне промене температуре и ваздушног притиска. Ови пацијенти најчешће добро реагују на нашу терапију после које одлазе кући а ако има потребе упућујемо их на болничко лечење – каже Перић.

Он саветује пацијентима да се строго придржавају прописане терапије, избегавају тежу физичку активност и да се у случају погоршања тегоба, обавезно јаве у здравствену установу ради кориговања терапије и односно почетног збрињавања.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У МУЗЕЈУ ЈАДРА – Још једна прича о вину

ОПШТИНА КРУПАЊ – Добили 34 контејнера

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )