УСПЕХ ЛОЗНИЧАНА – Показали шта знају о саобраћају

Екипа састављена од најбољих такмичара победника на општинском такмичењу „Шта знаш о саобраћају“, одржаном недавно у Липници, представљала је Лозницу на Oкружном такмичењу у Љубовији чији домаћин је 14. маја била ОШ „Петар Враголић“. Освојили су златну медаљу у јакој конкуренцији такмичара из свих градова и општина Мачванског округа.

– Уз задовољство успехом, изражавамо и све похвале домаћинима такмичења и радницима Полицијске станице у Љубовији који су нас угостили и одлично организовали такмичење. Лознички ученици су увек били фаворити не само у Србији, већ и у Европи, прошле године смо имали ученицу европског првака Мину Гладовић из ОШ „Кадињача“, која се и ове године пласирала на државно такмичење. Иначе, на такмичењу се раде тестови као за полагање возачког испита Б и Ц категорије, и вожња бицикла на полигону спретности. Колеге, наставници технике и технологије из основних школа са територије нашег града улажу велики труд на секцијама у својим школама и зато остварујемо добре резултате – каже представник екипе Владан Ђукановић, наставник технике и технологије у ОШ „Краљ Александар Први Карађорђевић“ у Јадранској Лешници.

Пројекат „Шта знаш о саобраћају“ је осмишљен тако да кроз образовни систем, ученици основношколског узраста стекну неопходна знања и вештине за безбедно учествовање у саобраћају. Провера овог знања се врши кроз званично такмичење Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у организацији Ауто-мото савеза Србије, у сарадњи са Друштвом наставника техничког образовања Србије, а одвија се на школском, општинском, окружном, државном и европском нивоу.

С. П.

Фото: „Краљ Александар Први Карађорђевић“

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА ПОДРУЧЈУ ПУ ШАБАЦ – Предато више од 550 комада оружја

ДРЖАВНА ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ И ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ – ”Кадињачи” три награде

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )