НА ПОДРУЧЈУ ПУ ШАБАЦ – Предато више од 550 комада оружја

Полицијска управа (ПУ) у Шапцу једна је од водећих по броју  предатог оружја после позива који је грађанима упутило Министарство унутрашњих послова, на предају нерегистрованог оружја и муниције у акцији која траје од 8. маја до 8. јуна.

На подручју коју покрива ПУ Шабац од 8. до 15. маја укупно је предато више од 550 комада различитог оружја, приближно 34.000 муниције различитог калибра и више од 150 минско-експлозивних средстава. Од тог броја је у Полицијску станицу  Лозница предато нешто више од 130 комада различитог оружја, око 6.000 комада муниције и око 30 минско-експлозивних средстава, наводи се у информацији ПУ Шабац достављеној ЛН.

Министарство унутрашњих послова позива све грађане да се у наредном периоду  одазову у још већем броју  и до 8. јуна  предају оружје, а то могу учинити свакога дана од 7 до 19 часова у полицијској станици или позивањем најближе полицијске станице, а полиција ће доћи по оружје и експлозивне направе на адресу на којој се они налазе.

Како се истиче, грађани могу предати оружје без давања личних података, могу предати и своје регистровано оружје, ако то желе, све врсте оружја, делове оружја, муниције и експлозивна средстава – бомбе. Том приликом не морају доказивати порекло предатог оружја, а онима који предају нерегистровано оружје неће бити изречена никаква казнена мера. Такође се може предати и оружје које је остало након смрти власника.

Из полиције апелују на грађане да не бацају оружје, муницију и експлозивне направе у канале, реке, поред пута, ван насељених места, на сметлишта, ради опште сигурности и спречавања злоупотребе.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

МЛАДИ И БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА – На матуру без аутомобила

НАШИ СМО – Понор

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )