ДРЖАВНА ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ И ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ – ”Кадињачи” три награде

Сара и Софија Савичић

Протеклог викенда оџана су два државна такмичења за ученике основних школа на којима су ученици лозничке ОШ “Кадињача” били веома успешни. У питању су такмичења из математике, које је одржано у Јагодини на Факултету педагошких наука, и технике и технологије, одржано у ОШ ”Илија Гарашанин “ у Гроцкој у Београду.

На Државном такмичењу из математике, на којем је учествовало 328 најталентованијих младих математичара, ученице шестог разреда ОШ ”Кадињача” сестре близнакиње Сара и Софија Савичић освојиле су награде, Сара прву, а Софија трећу. За њихов успех заслужна је и наставница математике Ивана Стефановић.

Како кажу ове талентоване ученице, предвиђено време од три сата није било довољно за опуштен рад јер је четврти задатак био преобиман па су дуго морале писати образложење, али су на крају, ипак, успеле. Ово је за њих било лепо искуство, а следеће године циљ им је Српска математичка олимпијада.

Софија и Сара су и до сада на такмичењима из физике и математике као и физике и српског језика, увек остваривале добре резултате, недавно су на Државном такмичењу из физике освојиле другу и трећу награду. Њих две, иначе, наставу из математике похађају по индивидуалном образовном плану (ИОП) предвиђеном за надарене ученике.

Нинa Ракић

Викенд за нама био је успешан и за Нину Ракић, ученицу седмог разреда ове школе која је на Државном такмичењу из технике и технологије освојила трећу награду у категорији бродомоделарство.

– Тест је био тежак, док је практични део био лакши, мада сам се плашила како ћу га урадити с обзиром на то да сам само два дана пре такмичења скинула гипс са десне руке – каже Нина.

Игњат Марковић, наставник који је припремао Нину за ово такмичење, каже да је презадовољан успехом ученице која се од петог разреда такмичи из њеног омиљеног предмета технике и технологије, а такмичи се и у области саобраћаја.

Према речима директорке Наде Остојић, у овој школи су навикли да њихови ученици освајају државне и европске награде из различитих наставних предмета, али и да је сваки пут дечја срећа мотив да још више и боље раде и буду посвећени сваком ђаку.

Иначе, на Државном такмичењу из технике и технологије, другу награду из категорије практичан рад по задатку, освојила је Јана Игњатовић, ученица шестог разреда ОШ”Анта Богићевић” , док је треће место у истој категорији освојио Лазар Ковачевић, ученик петог разреда ОШ” Вук Караџић” у Лозници.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

МЛАДИ И БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА – На матуру без аутомобила

НА „МАЈСКИМ МУЗИЧКИМ СВЕЧАНОСТИМА“ – Хор гимназије освојио злато

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )