У ОШ “СТЕПА СТЕПАНОВИЋ“ У ТЕКЕРИШУ – Обележено 180 година школе

У ОШ “СТЕПА СТЕПАНОВИЋ“ У ТЕКЕРИШУ – Обележено 180 година школе

– Данас славимо 180 година постојања школе, то није мала ствар, посебно за једну сеоску средину у којој се образовно-васпитни рад одвија без престанка од дана оснивања. То је изузетно значајан датум и то не само за овај крај, већ и за горњи Јадар и цео град. У овој школи сам дужи низ година, веома је лепо радити у овој средини без обзира на то што многи кажу да треба радити у граду. Мислим да ову средину треба сачувати по сваку цену, не само због крајолика, већ и због људи, од којих су неки овде данас са нама, који су се свих ових година трудили да ова школа остане таква каква је – рекла је данас на прослави дана ОШ “Степа Степановић“ у Текеришу, директорка Јованка Грујичић Милер, захваливши се Градској управи на, како је рекла, безрезервној помоћи да ова школа опстане и да се модернизује.

Поред бројних званица, обележавању Дана школе у Текеришу присуствовао је и помоћник градоначелника Љубинко Ђокић, који је истакао да је мало школа у Србији које 180 година успешно образују и васпитавају ученике.

– У градској управи се са посебном пажњом односимо према школама које се налазе на сеоском подручју, у оквиру средстава из буџета града трудили смо се да у све школе улажемо подједнако без обзира на број ђака па тако и у ову школу. На згради матичне школе промењен је кров, сређене инсталације, асфалтирани спортски терени и стазе. Трудили смо се и да се школа опреми у складу са могућностима, а водили смо рачуна и о сва четири издвојена одељења, колико их има ова школа. У Доњој Бадањи успели смо да реконструишемо кров, да се замени столарија и уради фасада,  у Горњој Бадањи, заједно са мештанима, изградили смо школску зграду, док је у Трбосиљу реконструисан кров. У Сипуљи, нажалост, имамо само два ученика, борићемо се да раде у условима какве заслужују сви ђаци – казао је Ђокић.

Према његовим речима, у градској управи посебна пажња се посвећује образовању за које се издваја четвртина буџета града. Води се рачуна и о наставницима, у оквиру могућности издвајају се средства за њихове путне трошкове, јубиларне награде, стручно усавршавање. Посебно су, нагласио је, поносни што у градском буџету увек нађу новца за најмлађе који на такмичењима постижу резултате. Сваке године утрошимо 14-15 милиона динара за њихове стипендије, ове године финансирамо 144 студента и ученика – нагласио је помоћник градоначелника.

Традиционално, поводом Дана школе награђени су ученици и наставници који су током ове школске  године имали највише постигнућа. Награђени су ученици: Слађана Стевановић, Емилија Томић,  Огњен Петровић и наставници који су их припремали за такмичења – Иван Старчевић и Бранка Марковић.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У НЕДЕЉИ ЦРВЕНОГ КРСТА – Одржане бројне акције

ЗАСЕДАЛО ГРАДСКО ВЕЋЕ – Више деце у обданишту

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )