КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ – Предавања о вршњачком насиљу

У оквиру кампање која ће се спроводи у свим лозничким основним школама на тему вршњачког насиља, после ОШ”Анта Богићевић” волонтери лозничке  Канцеларије за младе одржали су данас предавање на ову тему и ученицима четвртог и петог разреда у ОШ “Вук Караџић”.

Према речима Ане Јевтић, координаторке КЗМ, на предавањима се говори и о начинима и  механизмима којима деца могу да се изборе и да реше кризне ситуације. У среду се говорило и о емпатији, осећањима и на који начин деца могу урадити добра дела како би се сви осећали боље и да би уједно, урадили нешто корисно за своје друштво.

– Искуства су одлична, деца хоће да причају о тим догађајима, о томе шта им се дешавало и како. Имали смо и ситуације када смо открили неко вршњачко насиље, касније су нам то рекли, педагог и психолог су након тих изјава реаговали. Деца су заинтересована, она знају доста на ову тему, али им треба сваки дан о томе причати и у све то треба да се укључе и наставници, професори и родитељи да заједно покушамо да урадимо нешто добро – додаје Јевтићева.

Волонтерка Бојана Миловановић, ученица другог разреда Средње школе “Свети Сава”, каже да је деци лакше када им о овој теми причају млађи.

– Можда им је занимљивије, некада са њима поделимо и своје искуство. Деца су данас изложена различитим садржајима и битно је да што више допремо до њих – каже она.

Јевтићева је најавила и да ће ускоро бити организован Камп менталног здравља, у оквиру којег ће бити обучено четрнаест вршњачких волонтера који ће се касније бавити овом темом.

– Држаће веома занимљиве креативне радионице у вези са менталним здрављем па ћемо и на тај начин допрети до деце да раде на својим осећањима, на механизмима одбране и на побољшању свог менталног здравља – истиче Ана Јевтић.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ИЗМЕЂУ КРАЈИШНИКА И ТРБУШНИЦЕ – Санирају клизиште на путу

НА ГРАДСКОМ СТАДИОНУ – Под светлом рефлектора

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )