НЕДЕЉА ЦРВЕНОГ КРСТА – Човек у првом плану

“Све што чинимо, чинимо од срца” мото је овогодишње Недеље Црвеног крста која се обележава од данас до 15. маја. Како наглашавају у овој хуманитарној организацији, ове године акценат ће бити на волонтерима и запосленима у Црвеном крсту који скоро увек први иступе и подрже оне којима је потребна помоћ, они реализују активности поштујући принципе организације који постају њихова лична убеђења и све што чине, чине од срца.

У оквиру ове „Недеље“ лознички Црвени крст ће организовати традиционалне акције. Поред промовисања вредности и значаја који има ова хуманитарна организација биће

организована акција добровољног давања крви и уручена признања док ће у Вуковој спомен-школи у Тршићу бити организоване радионице и предавање о Црвеном крсту, волонтери и запослени посетиће децу са сметњама у развоју у Дневном центру „Сунце“.

Између осталог, биће организован пријем и уручене награде најуспешнијим учесницима ликовно-литерарног конкурса „Крв живот значи“ а биће спроведена и традиционална акција „Пакет за новорођену бебу“ у оквиру које ће све бебе рођене током „Недеље“ добити поклон – беби пакет.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОЈАЧАНА БЕЗБЕДНОСТ – Полицајци у школама

ФУДБАЛ: ПРВА ОМЛАДИНСКА ЛИГА – Кад нису три, добар је и бод

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )