ТРАДИЦИЈА ДУГА ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ – Првомајски уранак je повод за дружење

Градска оранизација инвалида рада организовала је данас традиционални првомајски уранак, настављајући праксу да се на тај дан окупе представници и чланови сличних удружења из целе Србије с циљем да укажу на значај и историјат Празника рада. На скупу, који је обухватао и свечано уручење захвалница онима који су дали подршку у раду организације, били су пензионери из Врбаса, Шида, Сопота, Нове Пазове, Богатића, Црне Баре, Шапца, Голубинаца, Љубовије, Лајковца, Бање Ковиљаче, Пожеге, Обреновца, Београда, Панчева, као и удружење жена из Дворова у Републици Српској, представници Савеза инвалида рада Србије и Савеза инвалида рада Војводине.

– Већ тридесетак година се окупљају за Први мај удружења инвалида рада и сродних организација, а пре свечаног уручења захвалница и дружења уз музику они су обишли етно-комплекс  „Сунчана река“ у Горњој Ковиљачи, Тршић и Троношу. Окупило се 260 пензионера, а наша удружења на овај начин размењу своја искуства у раду мада смо и иначе у контакту током целе године. Данас смо ту да се дружимо, мало опустимо и на најбољи начин прославимо Празник рада – каже за ЛН Милоје Николић, председник лозничке организације и члан Извршног одбора Савеза инвалида рада Србије.

У име локалне самоуправе госте Лознице поздравила је Биљана Филиповић, чланица Градског већа, подсетивши да Град дуги низ година подржава рад удружења инвалида рада кроз конкурсе и да удружење добија одређена средства из буџета града која користи за реализацију својих активности, као и овог првомајског уранка. Она је додала да ће Град и убудуће подржавати њихов рад, као и одласке на неке сличне скупове, кроз обезбеђивање превоза или поклона за пријатеље са којима размењују посете.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ПОПИСА – Лозница има 72.062 становника

ПРАЗНИК РАДА – Три осмице – многима недостижне

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )