НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ФИЗИКЕ – Лозничким ђацима шест награда

Фото: Секулић Мирослав

Лознички ђаци учествовали су на 44. државном такмичењу из физике ученика основних школа, одржаном од 21. до 23. априла у Пожаревцу, где су остварили леп резултат. Другу награду освојиле су Сара Савичић и Милица Бошковић ученице шестог разреда ОШ ‘’Кадињача’’, као и седмак Вук Јанковић из ‘’Антине’’ школе. Треће награде припале су шестацима Софији Савичић из ‘’Кадињаче’’, Михаилу Панићу из школе ‘’Доситеј Обрадовић’’-Клупци и Дамјану Станковићу из ОШ ‘’Свети Сава’’- Липнички Шор. На такмичењу су учествовали и Борис Урошевић, шестак из лозничке школе ‘’Вук Караџић’’, седмаци Јован Вилчек из ‘’Кадињаче’’, Филип Тешић из драгиначке ‘’14. октобар’’ као и матурант Марко Деспотовић из ‘’Кадињаче’’.

Иначе, половина њих је из ‘’Кадињаче’’ чији је наставник физике Селимир Лазић, за кога у школи кажу да већ дуго спрема ученике за такмичење и готово да нема године да са својим ђацима није освојио неку од прве три награде на Републичком такмичењу. Директорка ОШ“Кадињача“ Нада Остојић, истиче да је поносна на своје ученике и наставнике.

– Сваке године ученици наше школе донесу велики број награда са општинског, окружног и републичког нивоа, што је уједно и показатељ рада у школи и одраз заинтересованости родитеља да децу упишу баш у ”Кадињачу” – рекла је она.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КИКАНОВИЋ ПРОМЕНИО ПЛАН – Уместо Јерусалима, трчи до Софије

У ВУКОВОМ ДОМУ КУЛТУРЕ – Представљање књиге „Хрватима с љубављу“

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу


Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )