УСПЕХ ХОРА ГИМНАЗИЈЕ – Прва награда у Новом Саду

Са двадесетог Републичког такмичења хорова гимназија, музичких школа и средњих стручних школа у Новом Саду, чланови мешовитог хора Гимназије „Вук Караџић“ у Лозницу су се јуче вратили са освојеном првом наградом и посебном похвалом од стране жирија за хор и диригента.

У организацији Удружења музичких и балетских педагога Србије, под покровитељством Министарства просвете, такмичење је одржано у новосадској Гимназији „Јован Јовановић Змај“, а поред хора домаћина, у конкуренцији са лозничким хором били су још и чланови хорова Пете београдске и гимназије из Пожаревца.

– У конкуренцији четири хора наш је освојио прву награду на шта смо изузетно поносни. Од жирија смо добили похвалу као хор и ја као диригент за дисциплину и понашање, компактност, добар звук и енергију коју смо емитовали током наступа – каже за ЛН Дарко Несторовић.

Подсећамо да је хор лозничке гимназије основан пре 13 година и да са сваког државног и међународног такмичења доноси најзначајнија признања. Откако су први пут после оснивања, пре шест година добили нове, једнобразне униформе, поред звучног утиска, гимназијалци на сваком наступу остављају и одличан визуелни ефекат.

С. П.

Фото: Гимназија ”Вук Караџић”

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРЕКИНУТА СКУПШТИНА КУД „КАРАЏИЋ“ – Одложили избор руководства

ШКОЛА ГУСАЛА – Први концерт

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )