ОД СЕПТЕМБРА – Двадесет два првачића више

У четрнаест лозничких основних школа, заједно са њиховим издвојеним одељењима, у наредној школској години биће уписано 668 ђака првака, двадесет двоје више него лане. Највише првачића, укупно 108, имаће "Кадињача", а без ђака првака наредне године остају издвојена одељења у Ступници, Горњој Борини и Горњој Сипуљи

Наредне 2023/24. школске године у клупе лозничких основних школа сешће 668 ђака првака, двадесет двоје више него лане. Више првачића имаће девет школа, док их је у преосталих пет евидентирано мање. Као и лане, највише ђака првака имаће “Кадињача”, укупно 108, од чега тридесеторо у издвојеном одељењу (ИО) у Лозничком Пољу. У односу на прошлу годину, у ову школу уписаће се седам ђака више, док ће једина градска школа без издвојених одељења, ОШ “Анта Богићевић”, имати шест првака више него лане, укупно 88.

У школу “Јован Цвијић” биће уписано чак 14 ђака мање, евидентирано је укупно 76 од чега четворо у ИО у Воћњаку. ОШ “Вук Караџић” у Лозници, са своја три ИО, имаће 83 првака, три више него лане, од којих је троје у Зајачи, четворо у Пасковцу, док у Горњој Борини није евидентирано ниједан, а лане је био један првачић. ОШ “Петар Тасић” у Лешници имаће једног првака мање, укупно 70, од чега десет у ИО у Новом Селу, шест у Стражи, пет у Доњем Добрићу и троје у Чокешини.

У клубачкој школи “Доситеј Обрадовић” уписано је 49 првака, шеснаест мање него лане, од којих је у издвојеном одељењу ове школе у Руњанима троје. У школи “Краљ Александар I Карађорђевић” у Јадранској Лешници су четири првачића мање, укупно 34, од чега у ИО у Јошеви четрнаесторо, петоро у Горњем Добрићу и једно у Милини, где лане није било ниједно.

Као и прошле године петоро првачића мање биће у школи “Свети Сава” у Липничком Шору, укупно 29, од чега седморо у Козјаку и једно у Јелаву, док ће у школи “Мика Митровић” на Брезјаку бити један више, укупно 24, од чега у Коренити осморо и двоје у Доњим Недељицама. Дупло више ђака првака биће у школи “Вера Благојевић” у Бањи Ковиљачи, уписаноих  је 50, од чега у Трбушници 13 и један у Горњој Ковиљачи. По 13 ђака првака, четири више него лане, имаће Вукова спомен-школа у Тршићу и “Вук Караџић” у Липници, од чега ће двоје наставу похађати у ИО у Брадићу.

Наредне школске године у ОШ “Степа Степановић” у Текеришу биће осам првачића, два више, и то два у матичној школи у којој лане није био ниједан, а у њеним издвојеним одељењима уписано је укупно шесторо – у Доњој Бадањи троје, Горњој Бадањи двоје, Трбосиљу једно, а у Горњој Сипуљи ниједно.

У ОШ “14. Октобар” у Драгинцу уписано је седам ђака више, укупно 23, од чега седморо у Великом Селу, по једно у Цикотама и Јаребицама, док у Ступници неће бити ниједан ђак првак.

Да подсетимо, ове године у први разред пријављују се деца која су рођена од 1. марта 2016. године до 28. фебруара 2017. године. У школу пре времена могу да се пријаве и деца која су  рођена од 1. марта до 31. августа 2017. године, али после процене психолога и педагога. Евидентирање ђака првака траје све до 31. августа.                                                  

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ИЗЛОЖБА ПАСА СВИХ РАСА – Псеће ‘’царство’’ поред Дрине

У ЈАДРАНСКОЈ ЛЕШНИЦИ – Покренули школу фудбала

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )