КОМПАНИЈА ”НЕЛИ” – Продали сто милиона чоколада

КОМПАНИЈА ”НЕЛИ” – Продали сто милиона чоколада

Сарађујемо са дистрибутерском кућом која покрива тржиште Холандије, Француске, Немачке, Аустрије, а извозимо у Румунију, Словачку, Грчку, Шпанију, Енглеску, Палестину, Либију, Аустралију, у све бивше југословенске републике, очекујемо и потписивање уговора са дистрибутером из Дубаија, док у Србији радимо са свима, каже Митар Обрадовић, власник компаније "Нели". До сада су добијени бројни сертификати па и највећи стандард на свету, БРЦ општи стандард за храну, прихваћен широм света да можемо да продајемо наше производе било ком купцу на свету, истиче он

Док су многи, када је почела пандемија ковида, стрепели како ће пословати и размишљали шта даље, Митар Обрадовић, власник компаније “Нели”, није имао дилему и решио је да не треба губити време него инвестирати. Уложио је у нове производне линије, роботизовао фабрику и кренуо у производњу чоколада са пет слојева.

– Ми смо 2017. покренули нову фабрику чоколаде, тада смо запослили 50 нових радника, и отада до данас продали сто милиона чоколада. Имамо данас 120 производа, а отворили смо и нова тржишта. Повећали смо продају на руском тржишту где је нисмо ни прекидали у последње две године. Радили смо са “X5” који има 19.500 маркета, са “Еуроторгом” који има 1.100 маркета, радимо са руском фирмом ”Самокат” која у 49 градова обавља доставу на кућне адресе у року од 15 минута. Сарађујемо са дистрибутерском кућом која покрива тржиште Холандије, Француске, Немачке, Аустрије, а извозимо у Енглеску, Грчку, Шпанију, Румунију, Словачку, Палестину, Либију, Аустралију, у све бивше југословенске републике, очекујемо и потписивање уговора са дистрибутером из Дубаија, док у Србији радимо са свима. То ће све донети нова радна места, иначе, компанија има око 300 запослених, и ових дана примамо још двадесетак радника, од производње до позиције менаџера. Повећали смо за 50 одсто и продају и производњу. Годишња производња је око 3.000 тона, а од тога производимо 2.500 тона чоколаде – прича Обрадовић за ЛН.

Према његовим речима, ”Нели” данас као ретко ко у Европи, ”можда и нико”, производи пет врста чоколаде. У протекле две године кренула је производња чоколаде са пет слојева у више варијанти, један слој чоколаде, онда карамеле, лешника, млечног белог фила и пети слој чоколаде.

– Пустили смо “Екселент” чоколаде и бомбоњере, производе са белгијском чоколадом где највећи и најквалитетнији произвођач на свету “Баррy Цаллебаут” (Бери Калебо) производи за нас чоколаду у Белгији. Довози је у нашу фабрику и ми на нашим линијама правимо чоколаде са пет слојева. У наредних месец дана пустићемо нове производе које нема нико на свету. То је пола млечна, пола бела чоколада и преко пистаћи, затим “Нелино кидс” производ као киндер, пола бела, пола млечна чоколада и зваће се “Грација”.  Производ је за жене, за другарице које уз кафу могу да се послуже “Грацијом”. Што се тиче три слоја, пустићемо чоколаду од 300 грама где је један слој млечна, други бела, а трећи црна чоколада. Затим идемо са “Розе руби” чоколадом, пола је розе руби чоколада, пола бела па пистаћи преко, имаћемо и пралину пола је руби, пола млечна док је ”Кидс” пола млечна, пола бела и нема фил унутра. ”Нели” данас производи поред пет врста чоколаде и пет различитих врста филова. То су воћни филови, чизкејк карамела, чизкејк и малина, затим карамела, млечни филови са вафлом и ореом, руби чоколада са нугатом и белом чоколадом и пистаћи, и на крају нугат и лешник. Добили смо лиценцу за Сунђер Боба и данас имамо десет различитих производа овог цртаног јунака, а производимо их за децу са лиценцом за цео Балкан – објашњава власник компаније.

Раде и производе за цртани филм ”Смешарики” у Русији, затим “Декс рок” чоколаду за нашег јутјубера, а ова компанија једна је од ретких, каже њен власник, где робот у сваку коцкицу чоколаде убацује лешник. Тренутно стање пословања илуструје податком да компанија има из Русије наруџбину од 25 шлепера чоколаде, што је 430 тона, које треба да испоручи у наредна два месеца. У току су разговори са једном великом светском компанијом за коју треба да производи чоколаде, затим трговинским ланцем из Немачке и другим из Аустрије, а  стигло је и требовање из Бразила где у наредна три месеца треба да крене прва испорука.

– Имамо уговор са фирмом ”Шнајдер” из Париза за коју треба да радимо чоколаде са кошер сертификатом за Јевреје. Продаваће се у Паризу, Њујорку и Тел Авиву, а прва производња биће у јулу ове године. “Нели” је добио бројне сертификате па и највећи стандард на свету, БРЦ општи стандард за храну прихваћен широм света да можемо да продајемо наше производе било ком купцу на свету – каже Обрадовић.

Развој

Иначе, прича је почела пре 28 година када је Тодор Обрадовић покренуо бизнис који је његовив син Митар наставио. Почело се са ”Миле пром” продавницом, сад ”Миле пром” има седам малопроданих објеката и велепродају, а осим фабрика кондиторских производа ”Нели”, данас је ту и ”Нели инвест” који се бави градњом. Сама фабрика чоколаде “Нели” основана је 2007. године у Лозници као мала породична компанија за производњу чоколаде. На почетку је имала осам запослених и месечну производњу од сто тона кондиторских производа, а данас су њени производи стигли на готово све континенте. Како стоје ствари, на томе неће стати, за сада је продала”тек” првих сто милиона чоколада.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )