КОНКУРС ЗА МЛАДЕ ПИСЦЕ – Милунка Савић у причама

Милунка Савић

Другу годину заредом Удружење ратних добровољаца од 1912. до 1918 – Подриње-Лозница и лознички фото-хроничар Момир Савић расписали су наградни књижевни конкурс, овај пут за кратке приче инспирисане животом српске хероине Милунке Савић, учеснице Првог светског рата. Конкурс је такмичарског карактера, траје од данас до 28. јуна, а право учешћа имају ученици основних и средњих школа у Србији.

Како су саопштили организатори, прича треба да буде написана ћирилицом, на две странице папира формата А4, у ПДФ формату, фонтом ”Тајмс њу роман” и величином слова 12 пиксела. Један учесник конкурса може послати највише две приче, које треба да буду лекторисане. Радови се шаљу мејлом на адресу deda_mo@yаhоо.cом, под шифром у једном фолдеру, а у другом разрешење шифре. Уз приче, учесник конкурса шаље и кратку биографију са фотографијом (40 пута 30 милиметара).

–  Циљ конкурса је чување сећања на српске јунаке из Великог рата, а посебно на Милунку Савић, најодликованију жену свих светских армија, учесника Првог светског рата. Слањем радова на овај конкурс сматрамо да се аутори одричу ауторских права у случају збирног објављивања монографије – саопштили су организатори.

Новчаном наградом биће награђена прва три рада по избору жирија, као и златном, сребрном и бронзаном повељом. Прва награда је 100 евра, друга 70 и трећа 50, у динарској противвредности, а два учесника  биће специјално похваљена за учешће на конкурсу.

Жири ће прегледати све приспеле радове и одлуку саопштити путем медија и друштвених мрежа најкасније до 15. августа, док ће награде бити уручене током Вуковог сабора у септембру. Тачан датум биће благовремено саопштен, а евентуални недолазак или изостанак награђених, сматраће се одустајањем, назначено је у пропозицијама конкурса.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУТСАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ – Убедљивом победом сачували прво место

НАШИ СМО – Верност

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )