ЗА ЧЕТИРИ ДАНА У ЛОЗНИЦИ – За воланом 25 алкохолисаних

Током централне акције контроле саобраћаја, спроведене од 23. до 26. марта, припадници саобраћајне полиције у Лозници контролисали су укупно 773 учесника у саобраћају и открили 105 прекршаја. Из саобраћаја је искључено 25 возача који су управљали возилом под дејством алкохола, док није затечен ниједан возач који је возио под дејством психоактивних супстанци, наводи се у одговору  ПУ Шабац достављеном данас ЛН.

У службеним просторијима задржано је шест возача који су возили са више од 1,20 промила, а највећа количина алкохола, 2,21 промил, измерена је код једног бициклисте. Најмлађи возач затечен да вози под дејством алкохола има 22 године, а најстарији 74. Током ове акције, санкционисано је и 40 прекршаја прекорачења брзине кретања, 17 прекршаја некоришћења сигурносног појаса, као и два прекршаја непрописног превоза деце.

На подручју лозничке Саобраћајне полицијске испоставе евидентирано је од почетка године 37 саобраћајних незгода, односно 34 одсто мање него у истом периоду претходне године. У 25 је било настрадалих и повређених особа, једна особа је изгубила живот, шест је тешко, а 33 су лакше повређене, док је у осталих 12 причињена материјална штета. Највише је повређено возача  – 16, а потом и путника и пешака по 11.

Претходне године у истом периоду у 30 саобраћајних незгода, није било погинулих особа, седам је тешко, а 37 лакше повређено, док је у осталих 26 причињена материјална штета. Тада је повређено 18 возача, 14 путника, шест пешака и по три возача бицикла и мотоцикла. Ради повећања безбедности у саобраћају, спроводе се редовне и појачане контроле, а од почетка године откривено је близу три хиљаде прекршаја. Најчешћи су неприлагођена брзина -1.592, некоришћење сигурносног појаса – 686, вожња под дејством алкохола – 240 и непрописно коришћење телефона – 177.

Из ПУ Шабац апелују на све учеснике у саобраћају, а посебно возаче, да се доследно придржавају саобраћајних прописа, прилагоде брзину кретања својих возила условима и стању пута и користе сигурносни појас, као и да не возе уколико су пили алкохол.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУТСАЛ: ПРВА ЛИГА – Последње коло за врх

ОВЕ ГОДИНЕ У БУЏЕТУ ГРАДА – Рекордан износ за месне заједнице

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )