КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ – Уредили Омладински парк

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ – Уредили Омладински парк

Волонтери Канцеларије за младе (КЗМ) обојили су крајем прошле седмице мобилијар у Омладинском парку, код Градског стадиона, у оквиру пројекта ”успостављање волонтерских сервиса у Крушевцу и Лозници”, који подржавају крушевачки Едукативни центар и УНИЦЕФ.

Према речима Бојана Лучића, координатора КЗМ, у акцији је учествовало више од 60 волонтера, ученика СШ ”Свети Сава”.

– Циљ акције је подизање свести локалне заједнице о активизму младих и потреби да буду друштвено ангажовани у свим сферама живота. Самоиницијатива волонтера подстиче промене и утиче на побољшање услова живота, нарочито маргинализованих група и угрожених појединаца. Активизам младих представља њихов друштвени ангажман на спровођењу пројеката са циљем да се унапреди живот, стекну компетенције и решавају битна питања у локалним заједницама, али и на државном нивоу – каже Лучић.

КЗМ је, наводи Лучић, до сада, уз подршку Града, школа, удружења грађана и других партнера, успешно спровела више акција које су предложили млади, а тако ће радити и убудуће.

ЛН

Фото: КЗМ

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У СРЕДЊОЈ ШКОЛИ “СВЕТИ САВА” – О обновљивим изворима енергије

ГРАДСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА – Песниче народа мог

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )