МУП – За воланом 1.235 алкохолисаних возача

Саобраћајна полиција је током четвородневне акције појачане контроле саобраћаја, спроведене на територији читаве земље, искључила из саобраћаја 1.235 возача који су управљали возилом под дејством алкохола и 60 возача који су били под дејством психоактивних супстанци.

Акција је спроведена уз учешће полицијских службеника Управе саобраћајне полиције у Дирекцији полиције и полицијских службеника саобраћајне полиције из подручних полицијских управа, а коришћено је 365 радарских уређаја за контролу брзине, 50 дрога тестова и више од 1.000 алкометара.

Чак 192 возача задржана су на трежњењу у службеним просторијама јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму. Такође, због прекорачења брзине санкционисано је 5.666 возача, због некоришћења сигурносног појаса 2.709, а непрописног превожења деце 120 учесника у саобраћају.

Управа саобраћајне полиције ће и у наредном периоду спроводити мере појачане контроле усмерене на откривање и санкционисање прекршаја којима се директно угрожава безбедност саобраћаја, саопштено је данас из МУП-а.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУДБАЛ: ПРВА ОМЛАДИНСКА ЛИГА – Трећа победа у пролећном низу

ЗАВРШНИЦА „СВЕТА ЖЕНА“ – Представа против насиља

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )