СА ИГОРОМ, ВРШЊАКОМ ЛОЗНИЧКИХ НОВОСТИ – Сања да вози формулу један

СА ИГОРОМ, ВРШЊАКОМ ЛОЗНИЧКИХ НОВОСТИ – Сања да вози формулу један

Игор у редакцији ЛН

Пре петнаест година, тај петак, 21. март, за нас је био важан дан јер смо објавили први број  Лозничких новости, а породица Петровић из Бање Ковиљаче радовала се још више јер су тог дана Марија и Владан Петровић добили Игора који, као и ми, тога датума има јак разлог за славље. Вршњака нашег листа упознали смо пре пет година када смо и он и ми погасили десет свећица на слављеничкој торти, а поводом наше деценије и по трајања, био је гост редакције ЛН.

Од прошлог сусрета Игор је порастао, променио неке навике и жеље, али је остао озбиљан, фин дечак који осим редовних школских обавеза у ОШ ”Вера Благојевић” из Бање Ковиљаче, иде и на припремну наставу из математике и српског језика јер га, као осмака, очекује полагање мале матуре.

– Пре пет година сам сазнао да сам вршњак ЛН и драго ми је због тога. Волим и даље животиње па имам сада мачку, пса код баке и рибице. Сада мање читам, а уместо тадашњег маштања о подморници и истраживања живог света у морима и океанима, интересују ме аутомобили. Хоћу да се упишем на смер за ауто-механичаре јер обожавам аутомобиле и чим буде прилике, полагаћу возачки испит. Тренутно се не бавим неким посебним спортом, али возим бицикл – каже Игор.

Воли и игрице на рачунару, а, наравно, ту вози формулу и већ је три пута постао светски првак.

– Волио бих нешто што је скоро па немогуће, да возим формулу један. Мислим да сам међу реткима који гледа сва три тренинга, квалификације и трку формуле. Од прошле године гледам све трке. Сада је по статистичким параметрима најбољи свих времена Луис Хамилтон, иначе, навијам за “Ферари”, а омиљени возач формуле ми је Шарл Леклер из Монака. Да бих стигао до стазе формуле један, треба да возим картинг, а ту сви возачи стичу искуство док не дођу до правих болида. Прошле године сам у Грчкој возио картинг. Први круг сам возио да упознам стазу, а онда нисам скидао ногу са гаса. Било је то незаборавно искуство – прича Игор са искром у очима па, ко зна, живот је чудан режисер и некада се и најневероватнији снови остваре, па можда ће и његов.

До тада ће још много воде Дрином протећи, а Игору је сад најважније да се што боље припреми за предстојећу матуру. Због одласка на припреме, није се дуго ни задржао у нашој редакцији. Стрпљиво је позирао нашем фото-репортеру, сарађујући као да то ради сваки дан, а онда у задњи час похитао да стигне на време у Омладински центар. Иначе, каже да наш лист прелиста када ЛН купи његова бака, али нас прати на инстаграму. Нашег вршњака чекају велике обавезе, избор школе у којој ће наставити даље школовање и, можда, одредити будући животни позив, али уз све то, матурско вече, лето када ће моћи до миле воље да вози формулу и у игрици можда поново буде светски првак. Није нам рекао, али ће, вероватно, ако буде прилике, поново провозати картинг и имати још један ”незабораван” доживљај. Настављамо даље и он и ми.

Ако не пре, срешћемо се поново за пет година. Он ће тада већ бити пунолетан момак, а ми лист који траје две деценије. До тога дана, желимо му да има што лепшу младост, да сања своје снове и постане најбољи ауто-механичар, а ЛН ће наставити да се труде да буду још боље, квалитетније, читаније и јаче. Прошли пут смо се договорили да се сретнемо за 20. рођендан, али смо то ипак учинили раније. Исти договор остаје на снази да обавезно попричамо и када будемо славили 20. рођендан. На крају, нека нам је срећан рођендан и да нам буде девиза да ”свакога дана у сваком погледу све више напредујемо”. И Игор и ми.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Опстајање

ЛН ОБЕЛЕЖИЛЕ 15. РОЂЕНДАН – Идемо даље

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )