НАДЕЖДА НАДА ЛУКИЋ ИЗ РУЊАНА – Обележила сто први рођендан

Надеждa Надa Лукић

Делегација Града Лознице у којој су били Драгана Лукић, народна посланица, и Милан Југовић, члан Градског већа, представници Амабасаде Руске Федерације у Србији и лозничког СУБНОР-а, посетила је јуче Надежду Наду Лукић из Руњана поводом њеног 101. рођендана. Слављеници су уручени пригодни поклони, а она је угасила свеће на рођенданској торти видно ганута указаном пажњом.

– Дошли смо да јој честитамо рођендан и пожелимо добро здравље. Поштовање према онима који су се борили за слободу наше земље исказали су представници нашег града, али и руске амбасаде у Београду која не заборавља оне који су у униформи Црвене армије војевали против фашизма у Другом светском рату. Овом посетом исказујемо нашој Нади поштовање и показујемо да памтимо оне који су били на правој страни– казао је Живота Исаковић, председник Градског одбора СУБНОР-а Лознице.

Нада која је загазила у други век, рекла је да људи треба да живе у миру, у слози, да влада међусобно поштовање и уважавање и позвала све да се потруде да буде свуда мир. Слављеница је радни век провела као службеница у картотеци лозничке болнице, трудећи се да помогне својим суграђанима. Када је лепо време изађе испред куће, а док је вид није издао редовно је читала штампу. Сада се мало теже креће, али су јој мисли и даље брзе и бритке, врло је комуникативна, све одлично памти, боље него неки који су знатно много млађи од ње.

Указом председника Русије Владимира Путина и руског Министарства одбране, крајем 2021. године уручена јој је јубиларна медаља поводом 75. годишњице победе над фашизмом, коју су јој предали представници руске амабасаде у Београду. Она је  почетком Другог светског рата из родног Љига кренула у борбу, била је хапшена, послата у логору, али је успела да се спасе и придружи Црвеној армији. У Прагу је дочекала слободу одакле се са супругом Милутином Лукићем из Руњана вратила у Србију.

Уз жеље да да је служи добро здравље гости су пожелели да се сретну поново  наредног 25. марта и заједнички обележе и њен  102. рођендан.

Т.М.С

Фото: СУБНОР Лознице

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАГОРКА РАДНИЋ ИЗ ГРНЧАРЕ – Прославила 102. рођендан

НАШИ СМО – Опстајање

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )