АКЦИЈА ГО СНС – Обележили Светски дан вода

Поводом обележавања Светског дана вода, Савет за заштиту животне средине и Унија младих Градског одбора Српске напредне странке у Лозници данас су организовали акцију сакупљања смећа у сливу реке Жеравије у Тршићу, која је проглашена за заштићено подручје. Како се наводи у саопштењу лозничких напредњака „одговорном политиком,  у Лозници се  води системска брига о заштити и чистоћи вода и у складу са тим припремљен је пројекат по ЕУ стандардима за изградњу станице за пречишчавање отпадних вода, а у плану је и проширење канализационе мреже“.

– У претходним годинама замењено је шест километара цевовода, извршена реконструкција 45 километара водоводне мреже и изграђена нова водоводна мрежа у дужини од 14 километара (Тршић, Зајача и Коренита). Контрола квалитета воде се редовно проверава од стране Завода за јавно здравље Шабац, чиме је потврђен висок квалитет пијаће воде у Лозници – наводи се у саопштењу.

Организација Уједињених нација је на Генералној скупштини прогласила 22. март за Светски дан вода, с намером да истакне њену важност и ограничавајућу улогу у развоју.

ПРОЧИТАЈТЕ И …

PRVOG DANA PROLEĆA – Uručene nagrade mladim pesnicima

U MALOM ZVORNIKU – Egipćani otvaraju pogon

Preuzmite besplatnu aplikaciju LN za iOS uređaje na App Store ili besplatnu aplikaciju LN za android uređaje na Google Play prodavnici!

Pratite nas i na fejsbukuinstagramu i jutjubu

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )