ЗАВРШЕН ГРАДСКИ КОНКУРС – Стипендије за 144 најбоља ђака и студента

На прошломесечном конкурсу за доделу градске награде најбољим ученицима и студентима у 2023. години, од 148 пријављених кандидата услове су испунила 144, потврдио је данас помоћник градоначелника Љубинко Ђокић.

– Комисија је завршила свој део посла, а овога пута за добијање годишње награде услове су испунила  52 ученика и 92 студента. Међу ученицима су 24 имала прву награду, девет другу и 19 трећу, док скоро трећина награђених студената студира медицину. Висина награде остаје за ученике седам, а студенте дванаест хиљада динара месечно. Од ове године новина су студенти са инвалидитетом и ове је награду добио један док се ниједан припадник ромске популације није јавио. Иначе, од 2000. године Лозница пружа овакву подршку најбољим ученицима и студентима и до сада су је добила укупно 2.702 – казао је Ђокић. 

Право да конкуришу имају ученици са територије Лознице који су на републичком или међународном такмичењу, под условом да је оно у календару Министарства просвете, остварили једну од прве три награде. Што се тиче студената, могу конкурисати они који су се уписали на  факултет чији је оснивач држава, чије се студирање финансира из буџета државе, и имају просек оцена девет и више. За студенате ромске националности услови су били исти, али није било потребно да имају просек девет, а јесте да Центар за социјални рад изда потврду да се налазе у категорији студената којима је потребно помоћи и да имају потврду Националног савета ромске националне мањине да су припадници те популације. Студенти са инвалидитетом поред општих услова не морају да имају просек оцена девет, али је потребно да им комисија Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање изда уверење да су особе са инвалидитетом.

Прошле године право на градску награду имала су 32 ученика и 93 студента, а као и претходних година, за годишње награде у градском буџету је и ове предвиђено 14,7 милиона динара.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА – Повећати опрезност у саобраћају

ЈУБИЛЕЈ ЛОЗНИЧКИХ НОВОСТИ – Деценија и по са вама

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )