МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА – Повећати опрезност у саобраћају

Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова (МУП), апелује на све учеснике у саобраћају да у наредном периоду повећају опрезност и поштовањем прописа директно допринесу унапређењу безбедности саобраћаја на путевима, с обзиром на то да је у Србији у последња три дана дошло до значајнијег нарушавања стања безбедности саобраћаја.

У том периоду у саобраћајним незгодама погинуло је чак 10, а повређена су 63 учесника у саобраћају. Највећи број погинулих, укупно шест, били су возачи путничких возила, три погинула лица су била пешаци, а по једна особа смртно је страдала возећи бицикл, односно мопед.

Када је реч о незгодама у којима су погинули возачи путничких возила, четири су се догодиле због неприлагођене брзине, након чега је дошло до слетања возила са коловоза, а четири од шест погинулих возача није користило сигурносни појас. По два учесника у саобраћају погинула су на територији Полицијске управе за град Београд и Полицијске управе у Панчеву, а по један на територији полицијских управа у Врању, Крагујевцу, Лесковцу, Нишу, Новом Саду и Сремској Митровици.

Управа саобраћајне полиције упозорава све грађане да прелаз између зиме и пролећа представља период године када страда велики број учесника у саобраћају. 

Прошле године је у последњих десет дана марта у саобраћајним незгодама погинуло 20, а повређено 450 учесника у саобраћају, стоји у апелу МУП-а.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Не окрећи други образ

ЈУБИЛЕЈ ЛОЗНИЧКИХ НОВОСТИ – Деценија и по са вама

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )