ТУРИЗАМ У КРУПЊУ: КОНАК “ДОБРИ ПОТОК” – Место за одмор и уживање

Туристи који посете Крупањ имају прилику да уживају у чистом ваздуху, природним лепотама овог краја, да посете неки од бројних културно-историјских или верских објеката, али и да се рекреативно баве спортом или прошетају неком од бројних пешачких стаза. Гостољубивост домаћина и здрава домаћа храна надалеко су познати. У богатој понуди издваја се конак “Добри поток” који се налази у прелепом амбијенту у непосредној близини добропоточке цркве Успења Пресвете Богородице, најстарије у Крупњу.

– Имање смо купили 2015. године, а изградњу почели 2017. Живели смо у Новом Саду где су родитељи радили тако да нисмо могли да се максимално посветимо изградњи комплекса. Када је почела епидемија коронавируса, интензивирали смо изградњу. Ресторан и један део преноћишта почео је да ради на Видовдан 2021. године. Ускоро ћемо завршити све што смо планирали тако да ћемо моћи да радимо пуним капацитетом. У питању је више од 50 лежајева који су распоређени у 22 кућице. У ресторану имамо око 150 места, а ту је и башта чији рад зависи од лепог времена. У склопу конака је и фризерски салон.  Од јуна ће наши гости моћи да користе и отворени базен чија се изградња приводи крају. Радимо током целе године, али током летње сезоне је много више гостију – каже Јована Васиљевић, власница овог етно-комплекса.

Занимљиво је да свака кућица у којој ће бити смештени туристи носи назив једне од месних заједница у Крупњу.

– Дуго смо размишљали каква имена да дамо кућицама, да ли по неком воћу или именима наших предака, али у једном моменту наш пријатељ је предложио да то буду Ликодра, Церова, Брштица, Костајник и имена других села и то је било право решење. Тата је из Костајника, мама из Ликодре, а тако је и са другим породицама. Велики број посетилаца конака пореклом је из овог краја и прија им када могу да преноће у кућици која носи име села у којем су рођени – подсећа она.

Истиче да је интересовање туриста велико, нарочито од априла или маја када креће летња сезона.

 – Крупањ је изузетно занимљиво туристичко место и у летњем периоду је веома посећен. Природа је јако лепа, бројне су културно-историјске знаменитости и туристима се пружа прилика да квалитетно испуне свој одмор у овом крају. Задовољни смо посетом током лета. Прошле године наши капациети били су максимално попуњени и због тога смо убрзали изградњу преосталих смештајних објеката. Надамо се да ће ове године посета бити још боља. Туристе у овај крај доводе и бројне манифестације које су све популарније, а ту је и спортски туризам који има дугу традицију. Имамо доста посетилаца који долазе због спортскох манифестација и одседају код нас – каже Јована.

Наглашава да је сарадња са Туристичком организацијом општине Крупањ веома добра и да су у сталној комуникацији. Заједно одлазе на сајмове и промовишу туристичку понуду овог краја. Тако је било и недавно на Сајму туризма у Београду.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФОТОГРАФИЈЕ РАЈКА КАРИШИЋА – Кад природа слика

ФУДБАЛ: ГРАДСКА ЛИГА – Дерби припао Борцу

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )