КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ – Мали матуранти почели припреме

Припреме за полагање мале матуре почеле су данас у лозничком Омладинском центру. Ове године пријавио се рекордан број полазника, више од 280, који су подељени у неколико група, а са којима раде по два наставника српског језика и математике. Јутрос је мале матуранта на настави посетио Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника, који им је пожелео добар рад и успешно полагање завршног испита. 

– Већ десет година, на иницијативу градоначелника, преко Канцеларије за младе организујемо припремну наставу за полагање мале матуре. То ће свакако добро доћи деци да обнове градиво из виших разреда основне школе. Професори са њима раде задатке основног, средњег и напредног нивоа, водећи се тежином задатака који се налазе у збиркама за припрему мале матуре. Ово је добро и за ученике и за родитеље. Ученици ће стећи већи фонд знања из математике и српског језика, што повећава вероватноћу за освајање више поена на испиту, а онда имају шансу да бирају жељено занимање. За родитеље је добро то што Град финансира припреме чиме смо релаксирали буџет родитеља. Према броју часова које ће имати и колика је вредност једног часа, родитељи ће уштедети 600 до 650 евра – каже Ђокић.

Он је навео и да је пракса показала да су они који су прошли припреме у Омладинском центру имали боље резултате на малој матури.

Припреме за полагање мале матуре у Омладинском центру се спроводе од 2013. године и досад их је прошло око две хиљаде осмака.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОД ДАНАС ДО СРЕДЕ – Осмомартовски базар

ОВЕ ГОДИНЕ У ЛОЗНИЦИ – Отварања у низу

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )