СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ ОКРУГА – Шта држава нуди привредницима

Лозница је данас била домаћин седнице Савета Мачванског управног округа на којој је разговарано о актуелним пројектима Министарства привреде намењених локалним самоуправама. Седници су присуствовали Жељко Марјановић, начелник округа, др Бобан Бирманчевић, државни секретар у Министарству привреде, представници Града Лознице,  председници суседних општина Мали Зворник, Крупањ и Љубовија, као и представници Привредне коморе Србије и Регионалне развојне агенције.

Према Марјановићевим речима, разлог за састанак  је долазак државног секретара Бирманчевића, који градовима и општинама представља планове Министарства привреде за ову годину и шта министарство планира путем конкурса и разних подстицаја да подели локалним самоуправама.

Жељко Марјановић

– Наш првенствени задатак је да будемо спона између Владе Србије и надлежних министарстава са локалном самоуправом. Представићемо данас све те пројекте, а други део задатка је да пројекте које локалне самоуправе и заинтересовани привредни субјекти пошаљу Министарству привреде квалитетно представимо и све их, или бар добар део њих, доведемо у Мачвански округ, а исто тако у Лозницу. Очекујемо у наредном периоду овакве сусрете и са представницима других министарстава – казао је Марјановић.

На правој смо адреси да покажемо шта је оно што Министарство привреде данас жели да понуди локалним самоуправама, привредним субјектима, без обзира на њихову величину, и да се из прве руке, казао је др  Бирманчевић, добију повратне информације од људи који живе на простору Подриња, шта очекују од министарства привреде и да то покуша да им се омогући у наредном периоду.

Др Бобан Бирманчевић

– Очекујемо да сви пројекти који постоје, који су у најави и који су у овом тренутку активни у Министарству привреде добију и прави одговор и све што су очекивали од државе. Да из прве руке чујемо шта очекују Лозница и Подриње од владе и да то применимо у идућим позивима. Лозница је заиста град који је отворио врата привредницима и инвеститорима, са друге стране општине Крупањ, Љубовија и Мали Зворник су врло позитивног става и отворене за инвеститоре. Очекујем да кроз нове пројекте добијемо нова радна места, нове инвеститоре и, што је још битније, потврдимо трасиран пут, пут успешне Лознице и суседних општина, уз посебан акценат на женско предузетништво које ће ове године добити још веће подстицаје. То ће омогућити женама да све пројекте које су желеле да ураде и спроведу уз помоћ државе и Министарства привреде – казао је он.

Локалне самоуправе очекују да будемо на терену и у директном контакту добијемо информације како да што једноставније одговоримо на захтеве привреде, да у најкраћем року добију одговор на упит како да остваре подстицај, колико људи могу да запосле, у којим роковима и, што је најбитније, да имају сигурност, рекао је одговарајући на питање ЛН о очекивањима општина и градова Мачванског округа.

– Ако је нешто у пословању ових градских управа и овог министарства, али и Владе Србије битно, то су сигурност, мир, стабилност инвестиција, све оно што успевамо у последњих десетак година да одржимо – стабилан курс и стабилне инвестиције. Све што се договори са Министарством привреде и Владом Србије фактички је апсолутно оствариво, биће остварено или већ јесте, показало се на завршеним пројектима. Још агресивније се иде у правцу што брже реализације пројеката и што квалитенијег одговора локалних самоуправа са једне, али и ресорног министарства и владе са друге стране – казао је државни секретар.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У МУЗЕЈУ ЈАДРА – Отварање нове поставке

ОДЕЉЕЊЕ ЗА ПЛАНИРАЊЕ И ИЗГРАДЊУ – Решено око 42 одсто захтева за легализацију

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )