СБР ”БАЊА КОВИЉАЧА” НА САЈМУ ТУРИЗМА – Све су бање добре, једна је најбоља

СБР ”БАЊА КОВИЉАЧА” НА САЈМУ ТУРИЗМА – Све су бање добре, једна је најбоља

Све су наше бање добре, али зна се која је најбоља, она која је понела титулу шампиона пословне изврсности. Установа која је по квалитету услуга прва не само у здравству, већ уопште у конкуренцији великих привредних организација, и оних које се баве производњом. Специјална болница  за рехабилитацију ”Бања Ковиљача” најбоља је у целој Србији, каже директор ове установе прим. др Александар Јокић.

На Међународном сајму туризма који је јуче завршен у Београду наступила је, као и увек, и Специјална болница ”Бања Ковиљача” на запаженом штанду на којем је писало ”Доказано најбољи”.  Тако је почела нова сезона, а Јокић каже да су поносни и због тога што су једини, од свих бања и рехабилитационих центара у Србији и региону, успели да испуне и стандарде једне државе Европске уније – Аустрије.

– И то је нешто што нас разликује од других, а разликоваће нас и то што смо потписали уговор са Факултетом организационих наука, најјачим и најтраженијим у Србији, чији студенти на свим светским такмичењима освајају прва места и чија су три професора на листи најбољих професора на свету. Дакле, најбољи потписују уговор са најбољима и тако ћемо се допуњавати.  Њихови студенти ће долазити код нас на праксу, а ми ћемо добити најбоље предаваче који ће едуковати наш топ и средњи менаџмент да бисмо још боље планирали обавезе, пратили њихово извршење и, колико је то могуће, подигли пословање – каже Јокић.

Према његовим речима, у ова три зимска месеца, док је попуњеност свих бања око 50, 60, у Специјалној болници није се спуштала испод 80 одсто, што је изузетан резултат. Он сматра да је пред установом коју води најударнија туристичка сезона, а једини проблем може бити оно што је слаба тачка у целој Србији – радна снага.

– То ће једино ограничавати наше пословање, недостатак квалитетне радне снаге. За сада је имамо, код нас су стално отворени конкурси па сви заинтересовани могу да их прате. Туризам се развија, председник Вучић је на отварању рекао да се приход од туризма за последњих десет година утростручио, што значи и да се много више људи запошљава у тој области. Ми смо отпочетка у систему дуалног образовања, али не могу ни школе толико брзо да школују кадар. То ће тек наредних година дати резултат, а ми ћемо видети како да прегурамо ову сезону која обећава да може оборити све рекорде – наводи директор Специјалне болнице.

Он подсећа и да су само четири рехабилитациона центра прошле године, која је била изузетно тешка због инфлације и последица рата у Украјини, пословала позитивно, а међу њима се ”Бања Ковиљача” нашла на првом месту.

– Преостала три су по капацитетима и броју запослених дупло већа од нас, а малена Ковиљача нашла се на првом месту тако да смо најпрофитабилнија бања у целом региону – наглашава Јокић.

Сајам је Специјална болница искористила, као и претходних година, за потписивање уговора  са бројним синдикалним и другим организацијама, а највећи број места за ову сезону већ је унапред попуњен.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ТОГЛ НА САЈМУ ТУРИЗМА – Хајде да лиламо у Лозници

ТОЉ НА САЈМУ ТУРИЗМА – Мали простор, богата понуда

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )