ДРУГА ФАЗА ЛИНЕАРНОГ ПАРКА – Следи пејзажно уређење

Град Лозница расписао је јавну набавку за другу фазу изградње линеарног парка која подразумева радове на пејзажном уређењу. Процењена вредност је 41,6 милиона динара, а рок за подношење пријава 21. март када ће бити отворене доспеле понуде.

Према ранијим подацима добијеним од локалне самоуправе, радови на изградњи линеарног парка површине 3.452 метара квадратних, дужине око 255, а ширине око 30 метара, на Лагатору биће у две фазе. Парцела на којој је парк намењена је вишепородичном становању па је у складу са тим предвиђен за децу, али ће имати и садржаје за одрасле, као и за пензионере. Подсетимо, будући парк “пресеца” Булевар патријарха Павла и још две паралелне улице, са обе стране, а имаће четири дела. У склопу парка биће пешачке стазе ширине два и по метра, предвиђена је изградња неколико врста клупа за одмор: дугачке бетонске клупе, бетонске клупе са дрвеном облогом и клупе од дрвета на челичној конструкцији. Посебна целина биће дечје игралиште са различитим садржајима за забаву где ће бити постављен и посебан градски мобилијар.

Како је раније наведено, сви аспекти изградње морају задовољити строге правне прописе о безбедности, а у плану је постављање мултифункционалне куле и авантура парк где ће бити љуљашке, тобогани, вртешке, мрежа за пењање, столови за шах и паркинг за бицикле. Биће постављена и теретана на отвореном са неопходним справама.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОЧЕЛА ШКОЛА ГУСАЛА – Очеви и синови заједно уче

НАШИ СМО – Чачкање мечке

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )