САРАДЊА ГРАДА И МУП-А – Полицији поклонили аутомобил

САРАДЊА ГРАДА И МУП-А – Полицији поклонили аутомобил

Возни парк лозничке полицијске станице од данас је богатији за путнички аутомобил ”фиjат типо”, који је поклон градске управе. Кључеве возила градоначелник Видоје Петровић предао је пуковнику Александру Вилотијевићу, начелнику Полицијске управе у Шапцу, у присуству Срђана Бркића, начелника ПС у Лозници, и његових сарадника.

У име припадника полиције захвалио се Вилотијевић оцењујући да ће  овај поклон Града сигурно допринети бољој безбедности свих грађана.

– Ово је показатељ дугогодишње добре сарадње између градске управе Лознице и полицијске станице. Поред тога што поспешује безбедност свих грађана, добијено возило помоћи ће радницима полиције у ефикаснијем обављању њиховог посла. Наставићемо са досадашњом добром сарадњом како би Лозница била безбедно и сигурно место за живот свих њених грађана – рекао је он.

Град Лозница сваке године опредељује одређена средства у договору са ПУ Шабац, односно ПС Лозница, у зависности од њихових потреба и приоритета, и онда набавља одговарајућу опрему, рекао је Петровић.

– Предали смо им путничко возило које ће припадници лозничке полиције користити у обављању свакодневних послова. Осим тога, обезбедили смо и успоставили систем видео-надзора, у овом моменту са 48 камера постављених према препоруци МУП-а, и у дежурној служби ПС Лозница 24 сата је могуће праћење дешавања на најпрометнијим местима у граду, платоима око школа, саобраћајницама и слично. Ово ће на својеврстан начин имати превентиван карактер за све оне који су склони обављању недозвољених радњи које су у супротности са законом. Такође ће помоћи полицији да на основу снимака лакше дођу до оних који су учинили неку недозвољену радњу, а свима је, МУП-у и нама који водимо град, градској управи, и држави, безбедност људи на првом месту и на томе ћемо заједничким снагама радити и даље – рекао је градоначелник.

Петровић је најавио да ће врло брзо на подручју Лознице бити постављено још неколико камера пре свега за контролу брзине кретања и санкционисање оних који не поштују ограничење, а све како би се подигао ниво безбедности учесника у саобраћају.

– Показало се да када имамо добру сарадњу од тога највише користи, пре свега, имају наши грађани, а то нам и јесте циљ – безбедност свих нас – казао је он.

Вредност поклоњеног возила је 2,1 милион динара, а овим је настављена подршка локалне самоуправе полицији у Лозници. Претходно је Град полицији, поред осталог, поклонио аутомобил ”дачија дастер”, два мотоцикла марке ”сузуки”, рачунарску опрему, фото-апарат, уређај за утврђивање присуства психоактивних суспстанци у крви возача, тестове, 48 камера видео-надзора, камеру за мерење брзине на Бањском путу, све укупно 30,7 милиона динара.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КОНФЕРЕНЦИЈА КЛУБОВА ГРАДСКЕ ЛИГЕ – Спремни за пролећну полусезону

ОМЛАДИНСКА СЕЛЕКЦИЈА ФК ЛОЗНИЦА – Разиграни омладинци

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )