КОНФЕРЕНЦИЈА КЛУБОВА ГРАДСКЕ ЛИГЕ – Спремни за пролећну полусезону

КОНФЕРЕНЦИЈА КЛУБОВА ГРАДСКЕ ЛИГЕ – Спремни за пролећну полусезону

Конференција клубова Градске лиге Лознице одржана је у синоћ у СЦ ”Лагатор” у присуству руководства Фудбалског савеза града Лознице (ФСГЛ) и представника 14 од 16 клубова, колико се такмичи у овом рангу. Директор лиге Милош Карапанџић поднео је извештај о јесењем делу првенства, а као вршилац дужности председника ФСГЛ први пут се званично обратио Славиша Перић. На конференцији је одлучено да пролећна полусезона почне 11. марта и да се утакмице играју и на Васкрс.

– Захвалио бих се досадашњем председнику Властимиру Лукићу на сарадњи, жао ми је што није наставио да ради јер је током његовог мандата дошло до напретка у ФСГЛ. Трудићемо се да наставимо путем којим је он кренуо у реновирању Савеза, а циљ нам је да регуларност подигнемо на још виши ниво. Из тог разлога увешћемо и снимање појединих утакмица. Надам се доброј сарадњи са клубовима у циљу развоја фудбала и спорта тако да све што је неспортско оставимо по страни. Према прописима у року од 90 дана морамо изабрати новог председника и трудићемо се да то буде у најкраћем року. Видећемо да ли ћу остати на овом месту – рекао је за портал ЛН Перић по завршетку конференције.

У јесењем делу првенства одиграно је 120 утакмица, а у просеку су додељена два и по жута картона по мечу и укупно свега 20 црвених картона. Директор Карапанџић задовољан је досадашњим током првенства јер је протекао како је и очекивано.

– Могли бисмо рећи да је било чак и боље него што смо очекивали. Лига никада није била бројнија, 16 клубова се такмичи, што захтева велико ангажовање службених лица, а на само шест утакмица нисмо имали тројицу судија. Махом су ту клубови који су већ играли овај ранг, али су ниво игре и дисциплина подигнути на виши ниво, што показује и мањи број изречених дисциплинских мера. Пред нама је пролећни део који је увек тежи, али очекујем да све протекне у најбољем реду. Савез ће дати све од себе да тако буде, а то очекујемо и од клубова – каже Карапанџић.

Он сматра да у лозничкој Градској лиги, изузев, можда, три екипе,  свако свакога може да победи тако да у трку за првим местом, поред водећег Борца из Козјака и другопласираног Пасковца, може да се укључи још неколико клубова. У виши ранг пласираће се шампион и вицешампион, а наредне сезоне у Градској лиги такмичиће се још један нови клуб – Звезда.

На конференцији су представницима клубова подељене и акредитације које ће сва службена лица морати да носе на утакмицама, а члановима ФСГЛ је уручено и по пет лопти. Перић каже да један вид помоћи клубовима и да ће наредних дана лопте добити сви фудбалски клубови са подручја Лознице.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КАРАТЕ – Из Београда два злата и сребро

ПОМОЋ ДРЖАВЕ – Пољопривредницима 426 тона кукуруза

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )