ТУРИСТИЧКО-СПОРТСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ КРУПАЊ – Припремају се за сајам

Дејан Михајловић

У Београду ће од 23. до 26. фебруара бити одржан 44. Сајам туризма на коме ће своје потенцијале представити и општина Крупањ. У Туристичко-спортској организацији општине Крупањ (ТСОК) увелико се припремају за овај важан догађај.

– Представићемо туристичке потенцијале Рађевине кроз сеоски и манифестациони туризам. Општина Крупањ подстиче развој сеоског туризма и даје субвенције заинтересованима за овај вид туризма. На ободима планина око Крупња туристи у селима могу пронаћи одговарајући смештај у сеоским домаћинствима. Овај вид туризма је веома битан за нашу општину. Туристи овде могу да се упознају са сеоским животом, традицијом, али и да пробају домаћу храну. Манифестациони туризам је увелико заживео у нашем крају. Почиње “Лазаревом суботом” почетком пролећа, а завршава се “Плодовима Рађевине”. То је културно-привредна манифестација где излагачи могу да представе своје производе и рукотворине. Овогодишња манифестација је јубиларна и биће одржана десети пут. Из године у годину број излагача је све већи тако да простор на коме се манифестација одвија морамо проширити – истиче Дејан Михајловић, в. д. директора ТСОК.

Каже да је промоција туристичких потенцијала Крупња и Рађевине на Сајму туризма веома важна и да велики број грађана долази на штанд ТСОК-а где из прве руке добијају информације о туристичкој понуди овог краја, а добијају и летке и проспекте. Сматра да је први контак са заинтересованим грађанима јако важан јер у разговору са људима из Рађевине могу добити све потребне  информације. Подсећа да је велики број туриста боравио у Крупњу после посете штанда ТСОК-а на сајму. Истиче да у Крупањ туристи долазе као гости, а одлазе као пријатељи и да се поново враћају. Домаћини у Рађевини су веома гостољубиви и туристи одлазе препуни лепих утисака, сматра Михајловић.

Поред сеоског и манифестационог туризма који ће бити представљени на овогодишњем сајму, спортски туризам је у Крупњу одавно заживео. Све је више спортских екипа на припремама, а сезона сада траје током целе године.

– Крупањ је окружен нетакнутом природом са карактеристикама ваздушне бање и представља идеално место за припреме спортиста. Од почетка године у Крупњу се припремају спортске екипе. Долазе из Београда, Лознице, а ту су и школе фудбала из различитих крајева Србије. У фебруару и марту сви смештајни капацитети су попуњени, али и термини за коришћење спортских терена. Изградња фудбалског терена са вештачком травом је веома добар потез локалне самоуправе и све екипе истичу да су задовољне квалитетом терена, као и његовим одржавањем. Ту су и два терена са природном травом. Спортистима је овде све надохват руке. Већ имамо више екипа које су најавиле долазак током летњих месеци. И спортска хала је веома искоришћена. Кошаркашки клуб Радивој Кораћ најавио је долазак стотину младих кошаркашица на припреме. Биће ту и екипе из других спортова тако да ће у Крупњу бити веома живо током целе године – поручује Михајловић.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДЕЧАКУ ПОТРЕБНА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА КОШТАНЕ СРЖИ – Помозимо Ђорђу

ПРИПРЕМЕ ФК ЛОЗНИЦА – Поражена Победа

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )